Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Bιογραφία - Εργογραφία

Ζωγράφος – Αγιογράφος – Διακοσμητής – Γλύπτης 
Ποιητής (Ποιητική Συλλογή)
Μουσικοσυνθέτης – Παραγωγός ντοκιμαντέρ – Ιστορίας και Πολιτισμού
Διαφημιστής – Επιχειρηματίας
Συγγραφεύς βιβλίων – Σεναριογράφος

Εμπνευστής και ιδρυτής της HEPTAPOLIS. Δημιούργησε τα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά σχέδια της HEPTAPOLIS σε 3D απεικόνιση, συμπεριλαμβανομένων όλων των έργων υποδομών (Heptapolis Διεθνής Πράσινη Πόλις, Πόλη Χρυσής Τομής, Δελφική Αμφικτυονία). Εμπνευστής και Project manager του εξ’ αποστάσεως διαδικτυακού προγράμματος, δια βίου, εκπαίδευσης της HEPTAPOLIS AVATAR-e-learning.

Ιδρυτής του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, το 1984 και της εταιρείας ΜΚΟ Heptapolis – Τριλογία ΑΜΚΕ.

Ταλέντο στην ζωγραφική και στην γλυπτική ο Παύλος Πισσάνος εκδήλωσε σε πολύ μικρή ηλικία. Σε ηλικία 14 ετών φιλοτέχνησε με πλαστελίνη το πρόσωπο της μητέρας του, με ομοιότητα που εξέπληξε τον καθηγητή των Τεχνικών, στο σχολείο του. Το καλοκαίρι του 1956 εργάστηκε με την ομάδα αγιογράφων του Ν. Ασμάνη, στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, ενώ το καλοκαίρι του 1957, τελειώνοντας το 8τάξιο Γυμνάσιο της Σχολής Καλπάκα, εργάστηκε δίπλα στον αείμνηστο σκηνογράφο Κλεόβουλο Κλώνη, στην Επίδαυρο σε κατασκευές ντεκόρ για τις σκηνοθετικές ανάγκες έργων του Ευριπίδη. Στην ίδια χρονική περίοδο ο Παύλος Πισσάνος εργαζόταν ως ζωγράφος, προσωπογράφος φιλοτεχνώντας πρόσωπα ηθοποιών σε προθήκες Αθηναϊκών κινηματογράφων. Οι επιτελείς της κινηματογραφικής εταιρείας Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης πρόσεξαν το ταλέντο του και του ζήτησαν μόνιμη συνεργασία κατασκευής μακετών για τις ανάγκες διαφήμισης των ελληνικών και ξένων ταινιών στις εφημερίδες της εποχής. Την ίδια περίοδο ο Παύλος Πισσάνος άνοιξε το πρώτο του γραφείο, στην οδό Ακαδημίας 96, στον τέταρτο όροφο, προσλαμβάνοντας την πρώτη ομάδα ζωγράφων και σχεδιαστών για την διαφημιστική κάλυψη πολλών ταινιών της Ελληνικής παραγωγής.

Σημ. Μέχρι και σήμερα, τιμής ένεκεν, η διαφημιστική πινακίδα «Πισσάνος» υπάρχει στην εξωτερική πρόσοψη του 4ου ορόφου της οδού Ακαδημίας 96.

ΠΟΙΗΤΗΣ
Από τα παιδικά του χρόνια, ως την ηλικία των 20 ετών, περίπου, ο Παύλος Πισσάνος έγραφε σε στιγμές έμπνευσης ποιήματα, μερικά από τα οποία δημοσίευσε σε μία ποιητική συλλογή με τίτλο «ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ ΧΏΜΑ» (1954 – 1960).
Ο αγαπημένος θείος του Παύλου, Αντώνιος Πισσάνος, διανοητής και ψυχαναλυτής και ο Άγγελος Τανάγρας, στρατιωτικός ιατρός και μοναδικός πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, χαρακτήρισαν ορισμένα από τα ποιήματα του Παύλου ως αριστουργήματα της Ελληνικής ποίησης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ
Από το 1957 μέχρι το 1988, ο Παύλος Πισσάνος εργάσθηκε αρχικά ως διαφημιστής και στην συνέχεια ως παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων απασχολώντας δεκάδες τεχνικών, παρουσιαστών και ηθοποιών για τις ανάγκες των ημερήσιων εκπομπών και των σήριαλ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέβαλε η ΥΕΝΕΔ και η ΕΡΤ της εποχής.
Τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως οι σκηνοθέτες Αλέκος Σακελλάριος και Βασίλης Γεωργιάδης,  ο Γρηγόρης Γρηγορίου, ο Μάνος Κατράκης, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ρίκα Διαλυνά, η Έλλη Λαμπέτη, ο Τάκης Βουγιουκλάκης, η Μαρία Αλκαίου, η Μαρία Αλιφέρη, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Σπύρος Φωκάς, ο Νίκος Βασταρδής, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, o Nτίνος Ηλιόπουλος, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Κώστας Καρράς, η Όλγα Πολίτου, ο χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος και πολλοί άλλοι επώνυμοι, εργάσθηκαν με ζήλο στις ελληνικές παραγωγές του Παύλου Πισσάνου.

Η πρώτη παραγωγή του, ντοκυμαντέρ με τίτλο: “ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ”, εντυπωσίασε τους κριτικούς. Η ταινία αφορούσε την σχέση ενός άνδρα με μια γυναίκα, σε πλάνα που εξελίσσονται σε όλο το μήκος του έργου, από την μέση και κάτω.

 

Η δεύτερη παραγωγή του, ολοκληρώθηκε 6 μήνες μετά τον θάνατο του Κένεντι στις ΗΠΑ, με τίτλο “Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ”. Το ντοκυμαντέρ αυτό αφορούσε σε μια ενόραση ενός εκπροσώπου της ανθρωπότητος που άκουσε σαν σε όραμα την προσευχή του δολοφονημένου Προέδρου.

Η τρίτη κατά σειράν παραγωγή του με τίτλο “RAPHAEL DE GORDOVA – Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ”. Στο ντοκυμαντέρ αυτό, ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές του κόσμου, ο Raphael De Gordova, στην δεκαετία του 1960, χόρεψε πάνω στην Ακρόπολη των Αθηνών, σε χορογραφίες αφιερωμένες στις ομορφιές της Ελλάδος. 

Το 1973 ξεκίνησε η φιλόδοξη διεθνής παραγωγή του Παύλου Πισσάνου με τίτλο “OCCUPATION” (ΚΑΤΟΧΗ) σε συνεργασία με την ΥΕΝΕΔ.
Πρωταγωνιστές, οι μεγάλοι διεθνείς της εποχής: Κουρτ Γιούργκενς, Μαρία Σελλ, Κλάους Κίνσκυ, Τόμας Χάντερ, Κριστίν Κάουφμαν, Γιώργος Φούντας και πολλοί άλλοι Έλληνες και ξένοι εκλεκτοί ηθοποιοί.

Τη μουσική του έργου έγραψε ο Μάνος Χατζηδάκις, τον οποίο ο Παύλος Πισσάνος έφερε από το Λονδίνο στην Ελλάδα, στα τέλη της περιόδου της επταετίας των συνταγματαρχών.

Το αιφνιδιαστικό καθεστώς “Ιωαννίδη” επέβαλε την διακοπή των γυρισμάτων της υπερπαραγωγής “OCCUPATION” (ΚΑΤΟΧΗ), κατάσχεσε τα υλικά της ταινίας και όταν, μετά την πάροδο 12 ετών, ο Παύλος Πισσάνος κέρδισε όλους τους δικαστικούς αγώνες, που έκανε προς δικαίωσή του, και υποχρεώθηκε η ΕΡΤ να επιστρέψει τα masters των γυρισμάτων, το μεγαλύτερο μέρος των ταινιών είχε χαθεί. 
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες ο Παύλος Πισσάνος συνέχισε τον αγώνα και το δημιουργικό του έργο, οργανώνοντας studio Ραδιοφωνικό και Τηλεοπτικό για την λειτουργία του Σταθμού “ΟΛΥΜΠΟΣ”, ο οποίος εξέπεμπε επί 5 έτη ραδιοφωνικές ελληνικές εκπομπές πολιτιστικού, λογοτεχνικού και φιλοσοφικού περιεχομένου και επί ένα χρόνο εκπομπές του Τηλεοπτικού Σταθμού “ΟΛΥΜΠΟΣ”.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Από το έτος 1988, ο Παύλος μετείχε στις διεθνείς αγορές MIP TV και MIP COM, των Καννών, δημιουργώντας δικές του παραγωγές τηλεοπτικών προγραμμάτων για την Επιστήμη, την αρχαία Ελληνική Ιστορία, την Αρχαιολογία, την Φιλοσοφία και τον Πολιτισμό.

Δύο φορές τον χρόνο και επί 22 συνεχείς χρονιές ο Παύλος Πισσάνος με την σύζυγό του Καρολίνα, πάντα στο πλάι του, μετέχουν με εντυπωσιακή επιτυχία στην δύσκολη και απαιτητική διεθνή αγορά των Καννών, σχηματίζοντας έναν παγκόσμιο δεσμό με διεθνείς τηλεοπτικούς Σταθμούς, όπως το History Channel, το National Geographic κ.ά., πουλώντας τις υποτιτλισμένες σε πολλές γλώσσες Ελληνικές παραγωγές του. Εκτός από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, εκατοντάδες χιλιάδες DVD των έργων του Παύλου Πισσάνου πουλήθηκαν σε πολυάριθμες αγορές της υδρογείου.

Στη Διεθνή Αμερικανική πλατφόρμα IMDB, ποιοτικής αξιολόγησης των κινηματογραφικών παραγωγών του κόσμου, το όνομα του Παύλου Πισσάνου συγκεντρώνει για το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών του ποσοστό μεγαλύτερο του 85%, ενώ το όνομά του συγκαταλέγεται στα κορυφαία ονόματα των παραγωγών του κόσμου για τα έργα τέχνης και πολιτισμού που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα. 

Από το 2010, όταν διαπιστώθηκε η απομυελινωτική ασθένεια της Καρολίνας, το ζευγάρι σταμάτησε την παρουσία του στην αγορά των Καννών. Στις 3 Νοεμβρίου του 2014, η Καρολίνα, μετά από μακροχρόνια πάλη με την σπάνια νόσο ALS (πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση), έφυγε για την Άλλη Ζωή. Ο Παύλος Πισσάνος δεν έμεινε μόνος. Η μεγάλη ομάδα των πιστών του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ στάθηκε με αμέριστη πίστη δίπλα του, τον βοήθησαν να σταθεί «όρθιος» και όλοι μαζί συνέχισαν τον αγώνα, για την πραγματοποίηση του οράματος της HEPTAPOLIS. Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός μαχητών του πνεύματος αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων, που αφορούν στην ολοκλήρωση του γιγαντιαίου αυτού εγχειρήματος, του οποίου την πραγματοποίηση αναγνώρισε ο Δήμος των Δελφών με την παραχώρηση πολλών χιλιάδων στρεμμάτων στην Δημοτική περιοχή της Δεσφίνας, για την υλοποίηση των έργων της Heptapolis – Τριλογία.

Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές, Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, Επιχειρηματίες, Τραπεζίτες, Οικονομολόγοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών εργάζονται σε όλους τους τομείς των απαιτούμενων δράσεων, κάνοντας πραγματικότητα ένα έργο που πολλοί το αποκαλούν απλά «απίστευτο όραμα».

ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
Όταν o Παύλος ενημερώθηκε για τα πνευματικά και άλλα δικαιώματα, που προέκυπταν από την κυκλοφορία των ταινιών και των ντοκυμαντέρ του, αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος, ως συνθέτης μουσικής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης όλα τα έργα του για να αποφύγει τις μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις των δικαιωμάτων προς άλλους. Έγραψε συνολικά περισσότερες από 60 ώρες μουσικής, την οποία ενορχήστρωσε με τον διακεκριμένο ενορχηστρωτή και φίλο του Γιώργο Θεοδοσιάδη, έγραψε όλα τα σενάρια των έργων του, τα οποία σε συνέχεια σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε του μοντάζ και της μουσικής επένδυσης, ο ίδιος.
Όλα τα πνευματικά δικαιώματα, σε όλα τα έργα του Παύλου Πισσάνου, ανήκουν μόνον στον ίδιον.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ – ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ
Εκτός από τα σενάρια των τηλεοπτικών επιστημονικών, ιστορικών και φιλοσοφικών έργων του, ο Παύλος Πισσάνος έγραψε, από την αρχή της συγγραφικής καριέρας του δεκάδες βιβλίων, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΘΗΚΗ – ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ
Ανάλυση της προτροπής του μεγαλύτερου σε ηλικία ανθρώπου προς τους νέους κάθε εποχής.

ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ 
Η εθνική δράση ενός αντάρτη Έλληνα, που η ζωή τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους Βαλκανικούς Πολέμους, με τον ξεριζωμό των Ελλήνων στη Σμύρνη του 1922 και με τις Ναζιστικές Δυνάμεις του Γ’ Ράϊχ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Εθνική Ιστορία της Ελλάδος των τελευταίων δύο αιώνων, μέσα από την μυθιστορηματική ζωή ενός γνήσιου Έλληνα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟΝ HAWKING
Επιστημονική και Φιλοσοφική αντιπαράθεση στην θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang) και συνειρμική σχέση της Επιστημονικής Φιλοσοφίας με την Επιστήμη της δημιουργικής Αρχής του Κόσμου.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ (2 τόμοι)
Φιλοσοφικές τοποθετήσεις και επιστημονικές αναλύσεις στα τρέχοντα θέματα της καθημερινής ζωής.

ΜΕΤΕΩΡΑ – ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Ένα οδοιπορικό στους βράχους των Μετεώρων, με αναφορά στην ιστορική, θεολογική και λειτουργική αξία των Μοναστηριών και του μοναχικού, ασκητικού βίου.

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ (Αδημοσίευτο). 
Η οντολογική Αρχή της φυλής των Ελλήνων, σύμφωνα με τα αρχέτυπα και τους πανάρχαιους Ελληνικούς μύθους.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΖΩΗ (υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ, έτος 2012 – 13)
Αναφορά στις επαναστατικές αρχές της Κβαντικής Φυσικής, στην σχέση και αρμονική συνειρμικότητα του Μικρόκοσμου με τον Μεγάκοσμο που συνιστούν στην ζεύξη τους την επιστημονική απόδειξη της Δημιουργίας από τον Δημιουργό. 

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Η Μυστική Διδασκαλία
Η χρυσή εποχή μαθητείας που έζησε ο Αλέξανδρος δίπλα στον μεγαλύτερο διδάσκαλο όλων των εποχών. Τον Αριστοτέλη! 

Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ 
Μιά πρωτότυπη επισκόπηση των επιδράσεων της Χρυσής Τομής στα δημιουργήματα της φύσης και της Ελληνικής σοφίας.

ΑΙΘΗΡ – Του Όλου Νομοσχέδιον
Διάλογοι Πλατωνικού τύπου, για τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη σκέψη πρέπει να προσεγγίζει την δημιουργία του κόσμου.

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Επιστημονική ανάλυση των αντιθέτων δυνάμεων που αφορούν στο συν και το πλην της δομής της φύσης και του κόσμου.

ΣΑΛΒΑΝΤΟΡ ΝΤΑΛΙ – Η 4η Διάσταση
Η παράξενη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη, τα έργα και ο βίος του οποίου δημιούργησαν τις σημαντικότερες αμφισβητήσεις αλλά και τον θαυμασμό στους κριτικούς, από την εποχή του ως τις μέρες μας.

ΟΡΦΕΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
Ολοκληρωμένη η ζωή, ο έρωτας, η μυστική περίοδος και ο θάνατος του μεγαλύτερου οραματιστή που γνώρισε ο αρχαίος Ελληνικός Κόσμος.
Αναπαράσταση των αρχαίων Ελληνικών Μυστηρίων, και η μετάβαση του Ορφέα στον κόσμο του Πλούτωνα για να συναντήσει την ψυχή της αγαπημένης του Ευρυδίκης.

448 π.Χ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Μια επική παραγωγή που περιγράφει τα ήθη και τα έθιμα των αρχαίων Ελλήνων και μια μοναδική παρουσίαση με αθλήματα και αρματοδρομίες της περιόδου του 448 προ Χριστού.

BOLSHOI THEATER – 100 ΧΡΟΝΙΑ PROKOFIEF
Μία επική υπερπαραγωγή, με τη συμμετοχή 160 χορευτών και με την αποκλειστική συνέντευξη της Galina Ulanova. Το έργο γυρίστηκε σε τρία ωριαία επεισόδια μέσα στο θέατρο Bolshoi με συμμετοχή θεατών από προσωπικότητες της Ευρώπης και της Αμερικής. Τα τρία επεισόδια με μουσική Prokofief είναι: Romeo and Juliet, Ivan the Terrible και Stone Flower.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ HEPTAPOLIS
Ο Παύλος Πισσάνος από την ηλικία των 17 ετών, συνέλαβε την ιδέα μιάς “Αρχαίας Πόλης”, την οποία το 1984 ονόμασε HEPTAPOLIS.
Τα τελευταία 30 χρόνια εργάστηκε ως ζωγράφος και σχεδιαστής στην Πυθαγόρεια αρχιτεκτονική σύλληψη της HEPTAPOLIS, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζει η Χρυσή Τομή, ο Χρυσός Αριθμός, η Χρυσή Αναλογία και η Χρυσή Συμμετρία.

Σχεδίασε με σύγχρονα αρχιτεκτονικά εργαλεία, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, την HEPTAPOLIS, με όλα τα κτηριακά της συγκροτήματα, τις κατόψεις και τα διακοσμητικά τους στοιχεία και αγάλματα.

Σχεδίασε μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και αρχιτεκτόνησε την Δελφική Αμφικτυονία ακολουθώντας και τα εμπορικής φύσεως Αμερικανικά πρότυπα της Silicon Valley.

Σχεδίασε το Αρματοδρόμιο της HEPTAPOLIS, το Ελικοδρόμιο, την Πόλη της Χρυσής Τομής και το AETHER MALL–e-shop, που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ωραιότερα διαδικτυακά Mall.

Στην εκτέλεση όλων των αρχιτεκτονικών του έργων, ο Παύλος Πισσάνος είχε την επιστημονική συνεργασία του φημισμένου ερευνητή των Πυθαγορείων, Μαθηματικού Ιπποκράτη Δάκογλου.

To Business Plan περιλαμβάνει τις 3 πόλεις:
α) Heptapolis – Διεθνής Πράσινη Πόλη
β) Δελφική Αμφικτυονία Γης και Διαστήματος
γ) Η Πόλη της Χρυσής Τομής

Ψηφιακή εκπαίδευση: Heptapolis AVATAR-e-learning 
O Παύλος Πισσάνος εμπνεύσθηκε, εμπλουτισμένος από τα νάματα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και της σύγχρονης τεχνολογίας, το διαδικτυακό εξ’ αποστάσεως  εκπαιδευτικό πρόγραμμα HEPTAPOLIS AVATAR-e-learning, τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου, του ανήκουν και είναι κατοχυρωμένα, μέσω του οποίου ο χρήστης του διαδικτύου θα μπορεί να σπουδάζει τα Γράμματα , τις Τέχνες και τις Επιστήμες, σε «ζωντανή» μέσω AVATAR 3D animation τεχνολογικής απεικόνισης, από το στόμα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, καθώς κ.ά. σοφών.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Για την ιδέα και την ηλεκτρονική 3D παρουσίαση της HEPTAPOLIS – Διεθνής Πράσινη Πόλις, ο Παύλος Πισσάνος βραβεύθηκε από την Διεθνή Ένωση Ολυμπιάδων, από το Διεθνές Ίδρυμα Zhivkova, έλαβε από τον Κυβερνήτη του State of Tennessee, Bill Haslam, τον τίτλο του Colonel Aide de Camp της Πολιτείας του Τεννεσσί, έλαβε μετάλλιο από το Πανεπιστήμιο Poznan της Πολωνίας, χρήσθηκε Τακτικό Μέλος του «Harmonia Universal» της Πορτογαλίας και έλαβε Χρυσό Μετάλλιο από την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκηπα της Πορτογαλίας Dom Miguel de Braganca.
Χρήσθηκε επίσης Ιππότης της Μάλτας, έλαβε Μετάλλιο από το Διεθνές Ίδρυμα Άλμπερτ Σβάϊτσερ, είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών στη Φλόριδα των Η.Π.Α., του απενεμήθη το παράσημο του Τάγματος του Μαργαριταριού του Σουλτανικού Οίκου του Σούλου και του Βορείου Βόρνεο και αναγορεύθηκε, από τον Κυβερνήτη της Πολιτείας του Τεννεσσί των Η.Π.Α. το 2016, Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως.

Τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια για τη δημιουργία της «HEPTAPOLIS», δόθηκαν επίσης στον Π. Πισσάνο από το Πανεπιστήμιο του Göttingen και πολλά άλλα Πανεπιστήμια και Ιδρύματα, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας”.

Με ακαδημαϊκή υποστήριξη προτάθηκε το βιβλίο του «Οι Νόμοι του Σύμπαντος στην Επίγεια και Επουράνια Ζωή» για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας και Επιστήμης το 2011.

Το έργο του Παύλου Πισσάνου «Από τον Αριστοτέλη στον Hawking» κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 100 χώρες, ως βιβλίο και ντοκιμαντέρ και προτάθηκε από 10 Καθηγητές Πανεπιστημίων και Ακαδημιών του κόσμου, για δύο συνεχείς φορές, ως υποψήφιο για το Διεθνές βραβείο Templeton 2011-2012.

Αρθρογραφία Παύλου Πισσάνου

Σήμερα είναι Κυριακή

Η επιστημονική κοινότητα υποδέχθηκε με ξεχωριστό ενδιαφέρον την έγκριτη θεωρία των «μιμιδίων» του Richard…

Ο Ιεχοσουά, που ονομάζουμε τον Ιησού από το εξελληνισμένο όνομά Του, γεννήθηκε στη Ναζαρέτ, με…

Μπροστά πήγαιναν οι ιερείς, ψάλλοντας νεκρώσιμα άσματα. Ακολουθούσαν έξι κοράκια – άνδρες, που σήκωναν…

Δεν είναι σίγουρο, άν το σημερινό ιερατείο είναι έτοιμο να δεχθεί μία «νέα άποψη» για την δομή της…

Υπάρχουν πολλοί αναγνώστες που με ρωτούν, άν ο θάνατος είναι μία πραγματικότητα, ή άν είναι μια πλάνη…

Πριν λίγες μέρες, ανοίγοντας την τηλεόραση στην ΕΤ 3,
είδα τα τελευταία λεπτά μιας ενδιαφέρουσας…

Πριν από μερικές μέρες, ρωτήθηκε η κυρία Αρβελέρ,
σε μία μεσονύχτια εκπομπή της ΕΡΤ 1, ποιό θεωρεί ότι…

Ο Πλάτων πιστεύει ότι, «πραγματικός πολιτικός» είναι εκείνος,
που έχει θέσει σαν υψηλότερο σκοπό της…

Κάθε Απρίλιο και κάθε Οκτώβριο, οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις επιβάλλουν την συμμετοχή μου στην…

Έκτος αιώνας προ Χριστού, γύρω στο 540. Ο Πυθαγόρας,
ιεροφάντης τότε στο ναό του Όσιρι, στην Αίγυπτο,…

Σε λίγες ημέρες οι πιστοί θα βρεθούν νοερά μπροστά στην γυμνή, σπαρμένη με ανθρώπινα οστά και μακάβρια…

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας πλούσιος. Πολύ πλούσιος.
Πάρα πολύ πλούσιος. Εκείνο το πρωϊνό, αυτός…

Η ιδέα του θανάτου, είναι η κυρίαρχη ιδέα στο βασίλειο
του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο φόβος του θανάτου…

Είμαι κι εγώ ένας από τους τυχερούς επισκέπτες της Εθνικής Πινακοθήκης που θαύμασαν την έκθεση έργων…

Ζούμε σ’ ένα κόσμο θορύβων, στα όρια της τρέλλας.
Στο δρόμο τα μηχανάκια, οι κόρνες, οι φωνασκίες των…

Η Αμερική είναι η τεχνολογία της, η Ασία είναι ο μυστικισμός της,
η Ευρώπη είναι η κουλτούρα της, η…

Μετά το θάνατο του Σωκράτη, στα επόμενα 10 χρόνια ο Πλάτων πέρασε μία βαρειά κρίση πάνω στο πρόβλημα…

Στην κλασική Φυσική, Εντροπία είναι ο βαθμός αταξίας που υπάρχει σε ένα φυσικό σύστημα. Η Εντροπία…

Κάποτε, με ρώτησε κάποιος, «τι είναι θαύμα;»
Απάντησα δι’ ερωτήματος: «Τι, δεν είναι θαύμα;»…

Ο Πλάτων πιστεύει ότι, πραγματικός πολιτικός είναι εκείνος που, για υψηλότερο σκοπό της ζωής του έχει…

Τι θα πει καλικάντζαρος; ρώτησα πριν πολλά χρόνια τη γιαγιά μου.
– Οι καλικάντζαροι γυιόκα…

Στον ομιχλώδη κόσμο που ζει ο σημερινός άνθρωπος,
η αναζήτηση της Αληθείας αποτελεί ίσως, σπάνιο…

Ήμουν νεαρός παραγωγός ταινιών, όταν το Μάϊο του 1965
με κάλεσαν δύο λοχαγοί από την Γεωγραφική…

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί ο σημερινός νέος άνθρωπος
είναι στην πλειονότητά του,…

Η πίστη στην Ανάσταση είναι 
ο θεμέλιος λίθος στο οικοδόμημα του…

Άν σας δινόταν η δυνατότητα, να ξυπνήσετε ένα πρωϊνό, να πάρετε ένα κουβά με νερό κι ένα σφουγγάρι για…

Ποιά διαφορά έχουν ένας επιστήμονας και ένας φιλόσοφος
όταν μπαίνουν σε ένα καμπαρέ που στην κεντρική…

Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω. Μου αρέσει να γυρίζω στις πλατείες και τους δρόμους του κόσμου, να…

Μεγαλώνοντας από μικρό παιδί στα ιερά των ναών, μαθαίνοντας
τη μουσική της φύσης από τον ήχο της καμπάνας,…

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι η Φιλοσοφία ανήκει
στους φιλοσόφους. Κι ακόμα πιο πολλοί είναι αυτοί που…

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0