Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Toυρισμός

Εκπαιδευτικός Τουρισμός

Οι επισκέπτες της HEPTAPOLIS, μεγάλο μέρος των οποίων θα ανήκει σε ομάδες νέων φοιτητών η και νεαρών επιστημόνων, οι οποίοι μετά την ημερησία εκδρομή τους στα κτήρια της HEPTAPOLIS, εξερχόμενοι, θα διαμένουν σε ειδικές ξενοδοχειακές μονάδες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν σε προηγμένες τεχνολογικά αίθουσες των χώρων διαμονής τους, ψηφιακά οπτικοακουστικά προγράμματα, τα οποία θα βασίζονται στις αρχές της HEPTAPOLIS και στην “Χρήση της Γνώσης”.

Άμβροσσος

Η ’’ΑΜΒΡΟΣΣΟΣ’’ θα αποτελεί κατασκευή και αρμονική αξιοποίηση σε θεματικό τουριστικό χαρακτήρα ο οποίος θα αναπαράγει πιστά τον τρόπο ζωής της Αρχαίας Ελλάδας με μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες οι οποίοι θα βιώνουν έστω για μικρό χρονικό διάστημα την εμπειρία της επαφής με το κλασσικό Ελληνικό Αρχέτυπο. 

Η πόλη  ’’ΑΜΒΡΟΣΣΟΣ’’ επίσης θα αποτελέσει διαχρονικό σταθμό στην διεθνή κοινωνική εξέλιξη γιατί θα είναι η δημιουργική και πολιτιστική απάντηση στα δεινά της σύγχρονης εποχής που αφοπλίζουν τον άνθρωπο από κάθε καλλειεργημένη έννοια και προϊόντα της παιδείας, της τέχνης, της επιστήμης, των ευγενών ηθών.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα της εποχής του 5ου π.Χ αιώνα θα χαρίσει στον επισκέπτη την απαραίτητη ενέργεια για  αναδιοργάνωση του φυσικού και ψυχικού του κόσμου, αναθεωρώντας αξίες και ιδανικά που έως τώρα είχαν καταπιεστεί κάτω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής που όλοι γνωρίζουμε. 

Βγαίνοντας ή φεύγοντας από την ΑΜΒΡΟΣΣΟ, οι επισκέπτες θα νιώθουν την ανάγκη της επιστροφής στον χώρο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου που γνώρισαν και αυθόρμητα θα διατηρούν καλές συνήθειες και συμπεριφορά που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στην κλασική πόλη. 

Θα έχουν γίνει πλέον αρωγοί του Ελληνικού Πνεύματος και θα στέλνουν αληθινά μηνύματα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο που οδηγείται σε κοινωνικά αδιέξοδα. Παραθέτουμε ακολούθως στοιχεία κατασκευής των αρχαίων ελληνικών οικιών, στην χρονική περίοδο υπάρξεως της ΑΜΒΡΟΣΣΟΥ για την κατανόηση των μελετητών.

ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

Η ΑΜΒΡΟΣΣΟΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΙΣ θα αποτελείται από:
– 20 έως 30 κατοικίες «Μεσαίας Τάξης» επιφάνειας 110-140τμ μοιρασμένα σε υπόγειο, ισόγειο και πιθανώς και α’ όροφο
– 15 έως 20 κατοικίες για την «τάξη των Πλουσίων» επιφάνειας 180-220τμ μοιρασμένα σε υπόγειο, ισόγειο και ενίοτε α’ όροφο
– 12 έως 15 οικοδομήματα για Δημόσια Κτήρια και Καταστήματα με επιφάνεια 200-300τμ για τα Δημόσια Κτήρια και 100-200τμ για τα καταστήματα.
– Ενδεικτικά καταστήματα: Οινοποτείον, Ελαιοτριβείον, Πατητήρι, Σαπωνοποιείον, Εριουργείο, Σιδεράδικο, Κεραμοποιείον, Τυροκομείον καθώς και καταστήματα πωλησης τουριστικών ειδών.

1. ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ
Παραδοσιακοί νερόμυλοι αφού αλέσουν το δημητριακό ’’ Ζέα ’’ που αποτελούσε το δίκοκκο σιτηρό των αρχαίων Ελλήνων θα κατευθύνουν το άλεσμα σε ζυμωτήρια όπου θα παρασκευάζονται ψωμί και αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη.

2. ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
Μεταφέροντας αγνό γάλα από βοσκοτόπια και κοντινές πλαγιές θα τυροκομείται με την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιείται και σήμερα στα γύρω χωριά παράγοντας τυρί φέτα και άλλα παράγωγα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. 

3.ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – ΙΧΘΥΑΓΟΡΑ
Κρέας και αλλαντικά θα προμηθεύονται από κοπάδια που θα βόσκουν στις κοντινές περιοχές. Ψάρια και θαλασσινά θα μεταφέρονται από το λιμάνι των Αντικύρων. 

4. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΠΑΤΗΤΗΡΙΑ – ΟΙΝΟΧΟΟΙ
Η αρχέγονη επαφή του Έλληνα με το αμπέλι θα είναι αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής. Οι τοπικές ποικιλίες θα καλλιεργούνται μαζί με όσες ευδοκιμούν στις γειτονικές περιοχές λόγω κλίματος. Παραδοσιακά πατητήρια και γιορτές θα υμνούν την αργή μεταμόρφωση του μούστου σε κρασί που θα ωριμάζει σε δοχεία και θα διατίθεται στις οικογένεις στα  οινοποτεία, στα συμπόσια και στις επίσημες συγκεντρώσεις  

5. ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ
Παρόμοια με το κρασί και το λάδι θα έχει την ανάλογη θέση στις ασχολίες των παραγωγών αναβιώνοντας τον παραδοσιακό τρόπο κρύας επεξεργασίας λαδιού και παρασκευής και φύλαξης ελαιοκαρπών. 

6. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΡΠΩΝ
Σταφίδες, σύκα, καρύδια, φιστίκια, χαρούπια, και άλλοι ξηροί καρποί θα αποξηραίνονται σε ειδικές απλώστρες και θα αποτελούν βασικό προϊόν στην καθημερινή διατροφή.

7. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ
Σε κεραμικές κυψέλες τοποθετημένες σε ασφαλή απόσταση από την πόλη, όμοιες όπως λειτουργούσαν για τις μέλισσες των αρχαίων μελισσοκόμων θα γίνεται υπομονετικά και με κάθε λεπτομέρεια η παραγωγή μελιού και προϊόντων όπως παστέλια και άλλα γλυκά για τα δείπνα.

8. ΧΩΡΟΙ  ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΕΣ
Στα σπίτια όλων των κατηγοριών οι χώροι εστίασης θα μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα για την παρασκευή του καθημερινού φαγητού στις οικογένειες με βάση κατευθυνόμενες παραδοσιακές συνταγές. Στους χώρους των οινοποτείων και συμποσίων οι δειπνοσοφιστές θα είναι οι φροντιστές της υγιεινής διατροφής.

9. ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΕΙΟ
Τα κεραμικά στην πόλη θα είναι μιά πολυάσχολη δραστηριότητα γιατί εκτός απ’ την παραγωγή αναγκαίων σκευών πανομοιότυπων με τα ευρήματα των αρχαιολογικών χώρων για τις καθημερινές ανάγκες κουζίνας και διάφορων δραστηριοτήτων θα κατασκευάζονται και μοντέλα τα οποία θα εκτίθενται προς πώληση – δώρα – αναμνηστικά επίσκεψης – φιλικές ανταλλαγές κλπ.

10. ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΕΙΟ
Απαραίτητο το σιδηρουργείο για τις όποιες ανάγκες και παραγγελίες στις αγροτικές εργασίες, δραστηριότητες ιπποφορβείου, επισκευές αρματομεταφορέων αλλά και προβολή της τέχνης του σφυρήλατου μετάλλου.

11. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ
Η καλή λειτουργία των υδραυλικών εγκαταστάσεων θα παρακολουθείται διακριτικά με σύγχρονους μεθόδους και αισθητήρες και στις χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής το χειμώνα. Θα γίνεται συγκέντρωση και εξυγείανση των λυμάτων με επαναφορά του νερού για άρδευση και εξοικονόμηση στις καλλιέργειες.

12. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΦΥΤΕΥΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Τα οπωροφόρα δένδρα και λαχανικά που θα καλλιεργούνται για τις ανάγκες της πόλης θα τροφοδοτούνται με φυσικά λιπάσματα προϊόντα κομποστοποίησης με ανάδευση και οξυγόνωση σε ειδικά διαμορφωμένους αεριζόμενους χώρους με υδραυλική ρήση υγρών και συλλεκτήρες οι οποίοι δεν θα ενοχλούν το περιβάλλον. 

13. ΣΑΠΟΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟ
Φυσικό σαπούνι και αρώματα – αιθέρια έλαια παρασκευασμένα με τις παραδοσιακές συνταγές θα εκτίθενται και αυτά προς πώληση εκτός από το να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης.

14. ΑΡΧΑΙΟ ΕΡΙΟΥΡΓΕΙΟ – ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ
Παράρτημα της υδραυλικής εγκατάστασης θα αποτελεί σύστημα νεροτριβής σε κεκλιμένο επίπεδο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες καθαριότητας και πλύσης των υφασμάτων, ρούχων και υφαντών που θα έχουν κατασκευαστεί τοπικά με τις τεχνικές αργαλειών, ύφανση μαλλινων και βαμβακερών καθώς και βάψιμο με φυσικά υλικά (κρόκο, πορφύρα, λάπατα κλπ.)

15. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Η επικοινωνία μέσα στην πόλη θα εξυπηρετείται από αγγελιοφόρους ιππείς, και ταχυδρόμους αλλά για έκτακτες ανάγκες θα χρησιμοποιείται δίκτυο κλειστού κυκλώματος με οπτικές ίνες κατασκευασμένο υπογείως.
Η επικοινωνία εκτός της πόλης θα εξυπηρετείται από σύγχρονο κέντρο.

16. ΣΧΟΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής που θα απλώνεται αρμονικά στους χώρους, η μουσική, καθώς και η δημιουργία εργαστηρίου κατασκευής των αρχαίων μουσικών οργάνων και η Μουσική Σχολή για την εκπαίδευση των νέων ταλέντων και μουσικόφιλων. Το αποκορύφωμα της μουσικής συνοδείας θα επικεντρώνεται στα διάφορα συμπόσια, γιορτές και έθιμα που θα διεξάγονται καθώς και τη δημιουργία αναμνηστικών καταγραφών σε μαγνητικούς δίσκους για την μετάδοση αυτού του τύπου ιδιαίτερης μουσικής επικοινωνίας σε άλλα μέρη και σε άλλους λαούς.

17. ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ
Οι Σχολές χορού από εξειδικευμένους χοροδιδασκάλους και ιστορικούς θα διδάσκουν και θα μεταφέρουν το θαύμα της μουσικής δημιουργίας στην έκφραση του σώματος και των κινήσεων που με τόση χάρη απεικονίζεται και στις αρχαίες απεικονίσεις.

18. ΣΧΟΛΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, ποίηση, και άλλες τέχνες θα διδάσκονται από ειδικούς στις Σχολές και θα απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους που έχουν φυσική τάση προς τις τέχνες αυτές ή θα ήθελαν να εισαχθούν στον κόσμο της αρχαίας και κλασικής θεματολογίας. 

19. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ –  ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Οι γνώσεις, οι επιστήμες, οι εμπειρίες, τα λαογραφικά στοιχεία, οι καινοτομίες του παρελθόντος, οι διαχρονικές σκέψεις και η φιλοσοφία θα είναι αντικείμενο συλλογής, σπουδής και εποικοδομιτικής σκέψης που θα αντικατοπτρίζεται στη συμπεριφορά μέσα στην πόλη με κοινωνική συνοχή, λειτουργία ηθών και εθίμων (όχι θρησκευτικών).  

20. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΟΠΛΩΝ – ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ
Η κατασκευή αρχαίων όπλων με τις αρχαίες τεχνικές από πεπειραμένους τεχνίτες θα συμβάλλει στην διεξαγωγή αγώνων ακριβείας και ικανοτήτων από τους συμμετέχοντες, όπως γίνεται στις σύγχρονες ομοσπονδίες και θα φέρνει ακόμα πιο κοντά τους ανθρώπους στη φύση αναπαραστώντας τις συνήθειες κυνηγίου, ψαρέματος, συλλογής καρπών μεταδίδοντας το μήνυμα του μέτρου και όχι της καταπάτησης και λεηλασίας του περιβάλλοντος που συμβαίνει σήμερα στις σύγχρονες κοινωνίες.

21. ΙΠΠΟΦΟΡΒΕΙΟ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΠΠΑΣΙΑ, ΑΡΜΑΤΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Το άλογο συντρόφευε πάντα τον άνθρωπο στην αρχαία Ελλάδα. Η στενή του σχέση ξεκινούσε από τις αγροτικές ασχολίες, τις μεταφορές, τις ταχυδιαδρομές, τις πολεμικές επιχειρήσεις, τις αρματοδρομίες και πλήθος δραστηριοτήτων. Στην Άμβροσσο το άλογο θα επανακτήσει την αναγνώριση που του ταιριάζει συμμετέχοντας στις ανάλογες ασχολίες οργανώνοντας ιπποφορβείο, σχολή ιππασίας, αγώνες, αρματοδρομίες και επιδείξεις ακριβείας.

22. ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Τέλος, ο αθλητισμός, οι εκπαιδευτές, οι παλαίστρες και η διεξαγωγή αγώνων θα αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητας στην πόλη και θα υμνούν το  ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΣ. Ενδεικτικές τρισδιάστατες απεικονίσεις των κτισμάτων αυτών παρουσιάζονται στο ακόλουθο Παράρτημα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Πέρα από τα έργα υποδομής και οικοδομήματα της πόλης (Κατοικίες, Δημόσια Κτήρια και Καταστήματα), θα χωροθετηθούν σε κατάλληλο σημείο (χωρίς να αλλοιώνουν το χαρακτήρα της ΑΜΒΡΟΣΣΟΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΙΣ) υποστηρικτικές λειτουργίες-υπηρεσίες τόσο για τους «μονίμους κατοίκους» όσο και για τους επισκέπτες .

Ενδεικτικά αναφέρονται:
Πυρασφάλεια, Φύλαξη – Αστυνόμευση, Πρώτες βοήθειες – περίθαλψη – φάρμακα, Πολιτική προστασία

Αρχαία Αγορά – 5ος αιώνας π.Χ.

EΡΓΑΣΙΕΣ

1. Αγορά Εκτάσεων

2. Πολεοδομική Μελέτη

3. Οικοδομική Άδεια

4. Λοιπές Μελέτες

5. Εργα Οδοποιίας

6. Εργα Ύδρευσης

7. Εργα αποχέτευσης Ομβρίων 

8. Εργα αποχέτευσης Ακαθάρτων

9. Βιολογικός Καθαρισμός

10. Έργα Άρδευσης-Αποστράγγισης

11. Κέντρο Τηλεπικοινωνίας

12. Ηλεκτρικά Δίκτυα μέσω ΑΠΕ  

13. Αποκομιδή-Διάθεση απορριμμάτων-κομποστοποίηση

14. Δίκτυο Γεωθερμίας

15. Κατασκευή Κτηριακών Έργων

16. Υποστηρικτικά Έργα

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0