Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Το βαθύτερο Νόημα της Χρυσής Τομής στην Δελφική Αμφικτυονία

Το Χρυσό Παραλληλόγραμμο Polis,
της Δελφικής Αμφικτυονίας.

Δελφική Αμφικτυονία –
Αμφιθέατρο Απόλλων.

Το κτηριακό συγκρότημα
του Δελφικού Έψιλον.

Με χώρο εκλογής πάντοτε την περιοχή των Δελφών, ο Παύλος Πισσάνος έθεσε ως δεύτερο πυλώνα την «Δελφική Αμφικτυονία της Γης και του Διαστήματος». Κεντρικός πυρήνας της «Δελφικής Αμφικτυονίας-Polis» είναι το «θέατρο Απόλλων», μια γιγαντιαία αμφιθεατρική αίθουσα παγκοσμίων Συνεδρίων, προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτροπής των τριτοκοσμικών και άλλων ταραχών και των πολέμων, ασφάλισης της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, φύλαξης των θεσμικών κανόνων και των πολιτιστικών αξιών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO.

Η «Δελφική Αμφικτυονία-Polis» θα δομηθεί στην βάση Φ της Χρυσής Αναλογίας, με τα κτηριακά συγκροτήματα ενταγμένα σε μία διάταξη Χρυσών Παραλληλογράμμων, Πυθαγόρειας πολεοδομίας, τα οποία στο σύνολό τους, μαζί με τους δρόμους και τις πλατείες θα συνθέτουν και ένα ολοκληρωμένο Χρυσό Παραλληλόγραμμο.

Στο κέντρο της Polis, στην κορυφή των κτηριακών συγκροτημάτων, στην κορυφή ενός εξαορόφου κτηρίου, θα υπάρχει ένα γιγαντιαίο Δελφικό Ε, που δηλώνει την ισχύ της Δελφικής Αμφικτυονίας σε ολόκληρη την περίοδο ισχύος του Μαντείου των Δελφών.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0