Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

To νόημα του τίτλου: Δελφική Αμφικτυονία, στην εποχή μας

Δελφική Αμφικτυονία...

Η εννοιολογική ερμηνεία του τίτλου Δελφική Αμφικτυονία στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο αφορούσε στην: 

1. Συνένωση εκπροσώπων διαφόρων πόλεων του αρχαίου Ελληνικού κόσμου για τη σύνταξη 24 Ιερομνημόνων του Δελφικού Συνεδρίου, οι οποίοι αποφάσιζαν για τη συντήρηση και τη διασφάλιση της περιουσίας του Ιερού από τους έξωθεν κινδύνους. 

2. Επικίνδυνοι εθεωρούντο οι πολεμοχαρείς και πολεμοκάπηλοι, οι ασεβείς προς τα προϊόντα της γης, τα νερά, τις θάλασσες, τον αέρα, τα ζώα της υπαιθρου και τα πετεινά του ουρανού. 

3. Επικίνδυνοι εθεωρούντο οι μη σεβόμενοι την παύση πολεμικών συγκρούσεων και την εκεχειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Αμφικτύονες καλούσαν, σε μορφή αγωνισμάτων, τους δυνατούς για την ανάδειξη των νικητών με έπαθλο, όχι χρηματικό, αλλά τον κότινο, κλάδο αγριελιάς. 

Οι λέξεις: «Δελφική Αμφικτυονία», στο στόμα του αρχαίων Ελλήνων κατέστησαν ιερές για περισσότερα από 1500 χρόνια και αποτελούσαν ύμνο, προς τη συναδέλφωση των λαών, προς έγκριτο συναγωνισμό των δυνατών και των αξίων, προς την ομαδική υποστήριξη της Φύσης, του  Περιβάλλοντος, των προϊόντων της Γης, των πνευματικών παρακαταθηκών των λαών, της επιβολής του Καλού και του Αγαθού.

Running time:  01:49 min.

Σήμερα…

Η έννοια του θεσμού της Δελφικής Αμφικτυονίας στους ανά τετραετία Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί την ύψιστη τιμή στις αιώνιες Αξίες που γέννησε το πνεύμα της κλασσικής Ελλάδος. 

...«Γης και Διαστήματος»

Η προστασία της Γης, των Θαλασσών, του Αέρα, του Οικοσυστήματος προεκτείνεται σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα που συνεργάζεται με τη Γη στη διατήρηση της Κοσμικής Αρμονίας. 

Οι σύγχρονοι Αμφικτύονες που θα κληθούν να μετάσχουν στην ομαδική σύγκλιση Επιστημόνων, Σοφών και Επιχειρηματιών στην οργάνωση και λειτουργία της «Δελφικής Αμφικτυονίας Γης και Διαστήματος» θα είναι ταυτόχρονα οι άνθρωποι που εργάστηκαν για τη σωτηρία του Οικοσυστήματος, στη σωτηρία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της διαβίωσης σε έναν Πλανήτη, που τον ζεσταίνει ο ήλιος στην πιο τέλεια θερμοκρασιακή προσφορά του, που τον προστατεύουν ατελείωτου φυσικοί Νόμοι, που τον κοσμούν όντα γεμάτα κίνηση και ζωή.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0