Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Σήμερα είναι Κυριακή

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

του Παύλου Πισσάνου

Η Αμερική είναι η Tεχνολογία της,
H Ασία είναι ο Mυστικισμός της,
η Ευρώπη είναι η Kουλτούρα της,
η Ελλάδα είναι οι Nαοί της.

Μέσα από τους ναούς της ιερής Ελλάδος, από τα αρχέγονα χρόνια ξεπήδησε η λατρεία στο θείο, η λατρεία στη φύση, στο ουράνιο στερέωμα, στο κάλλος, την σοφία, την ποίηση. Από τα πολύ παληά χρόνια η διανοητική δύναμη και η πνευματική ζωή προήρχοντο από τα ιερά.

Λάτρευαν την Ήρα στο Άργος, την Άρτεμη στην Αρκαδία, την Αφροδίτη στην Κόρινθο και την Πάφο, που την μιμήθηκε η Φοινικική Αστάρτη.
Στα ιερά της Ολυμπίας, των Δελφών, της Ελευσίνας, της Δήλου, της Αττικής, η αναζήτηση του θείου και η ταύτιση του ανθρώπου με τη φύση και το Θεό, θέριεβε την ιερή φλόγα της Φιλοσοφίας, της Εγκράτειας και της τήρησης του Μέτρου. Στα χρόνια εκείνα, οι ναοί ύφαιναν τον ιστό της κοινωνίας και της αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στα χρόνια μας, η Ελλάδα, όπως πάντα, παραμένει ιερή, μέσα από τους Χριστιανικούς ναούς της.
Σε καμία άλλη γωνιά του κόσμου δεν υπάρχουν τόσοι ναοί και ναίδρια όσο στην σημερινή Ελλάδα. Κι επειδή στο βαθύτερο νόημά του, ο ναός είναι φλογερός χώρος, που στο άδυτό του ο άρτος γίνεται Σώμα και ο οίνος γίνεται Αίμα του ίδιου του Θεανθρώπου, θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η θεία παρουσία του Ιησού Χριστού είναι διάχυτα απλωμένη σ’ ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.

Ο σεβασμός μας απέναντι στο ναό, είναι η ταυτότητά μας απέναντι στη θεότητα.
Ο ναός δεν είναι ένα απλό, καλαίσθητο οικοδόμημα. Μέσα από τους τοίχους του ο οραματιστής μπορεί να αισθανθεί ότι τον λούζει η κοσμική αύρα των ουρανίων πνευμάτων. Ο ναός είναι το κοσμοδρόμιο της ψυχής από το οποίο ανίσταται για να ενωθεί με την ψυχή του Σύμπαντος, με την Ουσία του ίδιου του Πατέρα. Ο ευκολώτερος τρόπος να ενοποιηθείς με τον Θεό, είναι να μπείς μέσα σε μία εκκλησία και να προσευχηθείς. Η προσευχή δεν είναι απλά μία νοητική ιδιότητα.

Η Κβαντική ερμηνεία της, ενοποιεί το υλικό του φωτός της Ψυχής με το Παγκόσμιο φως.
Η προσευχή, ιδιαίτερα μπροστά στο ιερό του ναού, είναι ίσως η αρμονικώτερη σύνδεση της υποστάσεως της ατομικής ψυχής με την Ψυχή του Παντός. Μέσα στο ναό, άν η ψυχή μας είχε «μάτια» θα μπορούσε να δει τις ουράνιες μορφές των αγίων, σε πλήρη δράση.

Οι άγιοι δεν είναι «κοιμώμενες μορφές» αλλά ενεργητικές υπάρξεις που κινούνται με αστραπιαία ταχύτητα μέσα στο χώρο και το χρόνο για την προστασία των πιστών που τους επικαλούνται. Άγιοι, είναι οι γνωστές και άγνωστες μορφές που πέρασαν απ’ αυτό τον κόσμο και κήρυξαν την Αγάπη, την Δικαιοσύνη, την Συμφιλίωση, την Ενότητα, τον τρόπο Αναζήτησης του θείου, τον αγώνα για την ερμηνεία υπάρξεως του ανθρώπου, της ψυχής και του κόσμου.

Άγιοι είναι αυτοί που θυσιάσθηκαν στο όνομα του Θεανθρώπου, αλλά και αυτοί που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην αναζήτηση της Αληθείας μέσω της Σοφίας. Άγιοι υπήρχαν από πάντα και πριν από την έλευση του Ιησού. Η απόδοση της Αγιωσύνης είναι έργο της Συμπαντικής μηχανής.

Στο λογισμικό σύστημα λειτουργίας του κόσμου το «πλέγμα» που συνδέει τον «άνθρωπο – άτομο» με το «σύστημα λειτουργίας της κοσμικής μηχανής», κατατάσσει τις πράξεις στις θετικές ή αρνητικές «καλωδιώσεις» και ο «εκλεκτός του Θεού» εγγράφει αυτόματα τον αυτοπροορισμό του στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού εγκεφάλου, ενώ ο αρνητής του καλού και του αγαθού, ο πολέμιος της θεότητας, παίρνει αυτόματα την αξιωματική του θέση στο σκότος του κάτω κόσμου.

Για την ευκολώτερη κατανόηση λειτουργίας του Συμπαντικού Νου, άν σκεφθούμε ότι το ίδιο το Σύμπαν είναι INTERNET, και αναλογισθούμε πως λειτουργεί η ιδιωτική μας ιστοδελίδα, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί ο Νούς του Θεού.

Στο Διαδίκτυο ο ένας μπαίνει μέσα σε όλα, και όλοι μπαίνουν μέσα στον ένα. Αυτό είναι μία από τις ιδιότητες που παρέχει το ηλεκτρόνιο.
Φαντασθείτε όλες τις υπόλοιπες ιδιότητες του ηλεκτρονίου σε σχέση με τον εαυτό του, με τα πρωτόνια και τα νετρόνια, που όλα μαζί συνιστούν τους 3 δομικούς λίθους ολόκληρου του Σύμπαντος.

Αυτές οι ιδιότητες των δομικών λίθων, είναι ιδιότητες του Νού του Θεού, που δεν έχει απλά την ευθύνη υπάρξεως του Σύμπαντος αλλά και του ελέγχου της ψυχής, στο σύνολο του κόσμου. Το Σύμπαν, μέρα και νύχτα, μέσα από την θεία αρμονία του, μέσα από την ανείπωτης ομορφιάς δομή του, μέσα από την Μαθηματική και Γεωμετρική του υπόσταση, στέλνει μονολεκτικό μήνυμα λύτρωσης στο βάρβαρο πληθυσμό της Γης:

«Αγιοθήτε!..».

Όμως, σ’ ένα κόσμο που τον κυβερνούν οι πολιτικοί, οι πλέον δεδηλωμένοι προδότες της Αληθείας, σ’ ένα κόσμο που σπαράσσεται από «στημένους» πολέμους και, το αίμα αθώων υπάρξεων κατρακυλά στα λουστραρισμένα τραπέζια των πολιτικών συζητήσεων, εκεί που οι «τρομοκράτες» αποκαλούνται «δίκαιοι» και οι «δίκαιοι» «τρομοκράτες», εκεί που οι έμποροι του πετρελαίου δεν γνωρίζουν τι θα πει «άνθρωπος» και οι αθώοι σφαγιάζονται στο βωμό της «ενέργειας»… σ’ ένα τέτοιο κόσμο, το INTERNET του Σύμπαντος, χτυπάει κόκκινο. Μόνον κόκκινο!…

Το ηλεκτρόνιο ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του, γιατί δομεί το ίδιο το Σύμπαν. Κι αλλοίμονο όταν το ηλεκτρόνιο, δώσει εντολή στη Φύση να τιμωρήσει τον άθλιο, σημερινό άνθρωπο που εξευτελίζει καθημερινά τον εαυτό του αλλά και την ίδια. Έχετε ακούσει για την καταστροφή της Ατλαντίδος; Άν όχι, ρωτήστε ένα ηλεκτρόνιο!

Δημοσιεύθηκε: 20-8-2006

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0