Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Σήμερα είναι Κυριακή

ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

του Παύλου Πισσάνου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί ο σημερινός νέος άνθρωπος είναι στην πλειονότητά του, αποπροσανατολισμένος; Άν με ρωτήσετε, με τι είναι αποπροσανατολισμένος, σάς απαντώ μονολεκτικά: Επικοινωνιακά! Σήμερα ο νέος που σπουδάζει στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, που σπουδάζει στη Σχολή, ή στο Πανεπιστήμιο, ή το Πολυτεχνείο, που θέλει να μάθει μία επιστήμη ή μία τέχνη δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του, για τον απλό λόγο ότι, δεν ομιλεί ορθώς την «Ελληνίδα γλώσσαν».

Άν η Ελληνίδα γλώσσα περιλαμβάνει στην πραγματικότητα περισσότερες από 80 εκατομμύρια λέξεις, οι σημερινοί Έλληνες – όχι όλοι, οι περισότεροι – χρησιμοποιούν από 700 – 1.000 λέξεις. Οι περισσότεροι καθηγητές που διδάσκουν στις Σχολές και στα Πνευματικά Ιδρύματα της χώρας, ομιλούν πλημμελώς την Ελληνικήν. Οι μαθηταί και οι σπουδασταί που τους ακροάζονται, αντιλαμβάνονται, μέσω του πτωχοτάτου λεξιλογίου την ύπαρξιν των «πραγμάτων του κόσμου», αλλά τους είναι αδύνατον να αισθανθούν «την φύσιν του κόσμου», να συνενωθούν μεταξύ τους, να ευτυχίσουν μέσω της επικοινωνίας «του εγώ με το εμείς».

Ένα συνοθίλευμα γλωσσών αμορφώτων αλλοδαπών, σε συνδυασμό με μίαν πενιχράν Ελληνικήν, καλύπτουν τον ακροαστικόν χώρον της σημερινής Ελλάδος. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν στρέψει την «πλώρην της γνώσεως» προς τους πλουτοφόρους ορίζοντες του εύκολου χρήματος, του εύκολου κέρδους, της κομπίνας και της απάτης, συνεννούνται μεταξύ τους, με νοήματα και πονηρά βλέμματα και απολαμβάνουν μακαρίως την μέθην της ακολασίας, της αγνοίας, της αμαθείας, της κομπινολαγνείας.

Οι νέοι που ομιλούν μεταξύ τους με 800 Ελληνικές λέξεις και 2.000 Αγγλικές, σκυμένοι νυχθημερόν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή αραδιασμένοι στις καφετέριες συνενοούνται και επικοινωνούν μεταξύ τους κυρίως με νοήματα ή νοούμενα παρά με την πλουσίαν, την απαράμιλλον την θεϊκήν Ελληνίδα γλώσσαν μέσω της οποίας οι αρχαίοι πρόγονοί μας κατέκτησαν τον κόσμον. Ο καλός μου φίλος, ο κορυφαίος διανοητής Θεολόγος Σημαιοφόρος εφευρέτης του κώδικος του Έλληνος Λόγου και των Ελληνίδων λέξεων, μου εξέφρασε την βαθειτάτην πικρίαν του για τα δωρεάν σεμινάρια που κάνει και την μετρίαν προσέλευση των σημερινών Ελλήνων σε αυτά.

Εξ αυτού ορμώμενος εκφράζω την ολόψυχον ευχήν οι Έλληνες να στρέψουν την προσοχήν και την σκέψιν τους προς την Ελληνικήν γλώσσαν. Όποιος γνωρίζει Ελληνικά, γνωρίζει τα μυστικά της φύσεως και του κόσμου, γνωρίζει τα μυστικά της πραγματικής ευτυχίας, γνωρίζει το πρόσωπον του Θεού, Όποιος ομιλεί Ελληνικά ομιλεί την γλώσσαν του Σύμπαντος.

Πίσω από τις Ελληνίδες λέξεις κρύβονται οι κώδικες ερμηνείας όλων των πραγμάτων του κόσμου.
Η Ελληνίδα γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Γεωμετρία, και η Στερεομετρία είναι ένα και το αυτό.

Γονείς και ‘σείς διδάσκαλοι, και ‘σείς μαθηταί, σπουδασταί, επιστήμονες, κατακτήστε εκ νέου τον κόσμο του πνεύματος με το ισχυρότερο όπλο του πλανήτη. Την Ελληνίδα γλώσσαν. Οι Έλληνες του μέλλοντος θα σας ευγνωμονούν!

Δημοσιεύθηκε: 30-4-2006

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0