Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

ΟΛΥΜΠΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Έτος Ιδρύσεως 1984 Αθήνα

Στις 4 Ιουνίου του 1984 συναθροιστήκαμε ογδόντα περίπου άτομα, έπειτα από προσωπικό κάλεσμα του Παύλου Κων/νου Πισσάνου, στα επί της οδού Σαριπόλου 6 γραφεία του.

Ο κ. Πισσάνος, μάς ανακοίνωσε μια πρωτότυπη σε έμπνευση ιδέα του – κατοχυρωμένη πλέον στα αρχεία της Εθνικής μας Βιβλιοθήκης με αριθ. Πρωτ. 0545 – για την οικοδόμηση ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ, με βασικό σκοπό να καταστεί και να κατακυρωθεί σαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ! Κέντρο πνευματικής και καλλιτεχνικής φωταύγειας. Λίκνο Γνώσης, Επιστήμης, Τέχνης και Οικολογικού Πολιτισμού. Κέντρο συνάντησης κορυφαίων επιστημόνων, φωτισμένων ανθρώπων του Πνεύματος, του Λόγου και των Τεχνών, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Να συσκέπτονται και να συνεργάζονται, κατευθύνοντας τον κοινό αγώνα της Ηθικής και της Λογικής, ασκώντας βαρύνουσα πίεση, για την οριστική απομάκρυνση της επάρατης πυρηνικής απειλής, του πολεμικού ολέθρου και του αφανισμού του Φυσικού Περιβάλλοντος, μέσω της αμοιβαίας ανταποδοτικότητας του ανθρώπου με το οικοσύστημα.

Κέντρο αναβάπτισης του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού στα νάματα της φιλοσοφικής θεώρησης του κλασσικού αρχαιοελλαδικού πνεύματος.

Στη συνέχεια, ο ομιλητής μάς ανέπτυξε περιγραφικότατα τις εκπληκτικές λεπτομέρειες του οραματικού σχεδιασμού του και τους καθαρά ιδεολογικούς σκοπούς, που θα εξυπηρετήσει το μεγαλειώδες αυτό έργο: το πνεύμα της αγάπης, της πανανθρώπινης συνεργασίας, της πολιτιστικής προόδου και της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των λαών του κόσμου και του Πλανήτη Γη, που μας φιλοξενεί.

Ο συναγερμικός παλμός της ομιλίας και ο εντυπωσιασμός μας από τον πραγματικά φωτισμένο αρχαιοελλαδικό οραματισμό, μας παρακίνησε να αποφασίσουμε τη σύσταση ενός πνευματικού – πολιτιστικού σωματείου (φορέα και αρωγό) που, βασικό σκοπό του θα έχει την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού σχεδίου.

Το Σωματείο, για ηθική και υλική ενίσχυσή του, θα αποταθεί προς κάθε κατεύθυνση, σε πανεθνική παγκόσμια κλίμακα, ζητώντας από κάθε αφανάτιστο, λογικό και αδιάβρωτο πολίτη της Γης, τη συμπαράστασή του για το κτίσιμο της καλλιμάρμαρης Ολυμπιακής πόλης (POLIS).

Η ομόφωνη αυτή απάντησή μας χαροποίησε τον οικοδεσπότη, που δέχτηκε πρόθυμα να παραχωρήσει και να εμπιστευτεί στο υπό σύστασιν Σωματείο μας, την ιδέα, τους σχεδιασμούς και λεπτομερειακούς προγραμματισμούς του, ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΩΦΕΛΕΙΑ, πέρα από την τιμητική διατήρηση για τον εαυτό του και τους νόμιμους διαδόχους του, της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ, που φυσικά και αυτονόητα του ανήκει και κανείς δεν είναι δυνατόν να του την αμφισβητήσει.

Επιπρόσθετα, μας δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις του με το Σωματείο μας, για την πραγμάτωση και ολοκλήρωση του γιγάντιου αυτού έργου – του έργου των επερχόμενων αιώνων -.

Η παραπάνω αναφορά αποτελεί την αληθινή μαρτυρία για το βασικό ερέθισμα, που μας παρακίνησε να σχηματίσουμε τον ιδρυτικό πυρήνα του πνευματικού Σωματείου «ΟΛΥΜΠΟΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ».

Έτος 1984 Ο Παύλος Πισσάνος εκλέγεται πρόεδρος του Παγκόσμιου Πνευματικού Κέντρου ΟΛΥΜΠΟΣ. Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Σόλων Κυδωνιάτης εκλέγεται αντιπρόεδρος. ‘Ολα τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής είναι Καθηγητές και Ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους. Στην φωτογραφία ο Παύλος Πισσάνος και ο Σόλων Κυδωνιάτης την ημέρα της εκλογής του A’ Διοικητικού Συμβουλίου.
Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0