Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Heptapolis - European Union Palace

Αναπαραγωγή Βίντεο

Το πολυτελές κτηριακό συγκρότημα του European Union Palace κατέχει μια εξέχουσα θέση στο χωροταξικό τοπίο της Heptapolis.
Μόλις ο επισκέπτης εισέλθει από την Πύλη του Φωτός στο χώρο της Heptapolis και ανεβεί τις αυτόματες κλίμακες, διασχίζει τον ισόγειο χώρο της Βιβλιοθήκης του Μεγάλου Αλεξάνδρου και βρίσκεται μπροστά στην κεντρική πλατεία του Ζωστήρα.

Στο βάθος της πλατείας, δεσπόζει το κτήριο της Ευρώπης,
Στον αύλιο χώρο του κτηρίου, θαυμάζουμε δυο μεγάλες Ρωμαϊκές Κρήνες. Στο μέσον της πλατείας, πάνω σε μαρμάρινο βάθρο βλέπουμε τον ανδριάντα του Δία μεταμορφωμένο σε ταύρο με την Ευρώπη στην πλάτη του. Στο μέσον των Κρηνών θαυμάζουμε αγάλματα με θέματα εμπνευσμένα κυρίως από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή κουλτούρα, που μαγεύουν τον επισκέπτη.

Με απόλυτη γνώση ότι, η εκπαίδευση αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα διαμόρφωσης του κοινωνικού και του πολιτικού χαρακτήρα των Ευρωπαίων, το κτήριο της Ευρώπης θα κληθεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ηθική, την πνευματική και την επιστημονική ταυτότητα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη, με την πεποίθηση ότι, η εξελικτική διαδικασία της εφαρμογής της παγκοσμιοποίησης, αφαιρεί την ατομική μεγαλοπρέπεια του νου, της σκέψης και της συλλογισμού ενός πολίτη της Ευρώπης, ο οποίος φιλοδοξεί να αποκτήσει μια δυναμική ταυτότητα, ανάλογη της προσωπικής του καταξίωσης στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο.

Στο κτήριο της Ευρώπης, μέσα στην καρδιά της Heptapolis θα καλλιεργηθούν τα Γράμματα, οι Τέχνες, οι Επιστήμες, η Τεχνολογία, με μια εντελώς σύγχρονη προοπτική, όπως αρμόζει στους Ευρωπαίους πολίτες που χαίρουν μια ιστορία υπάρξεως πολλών εκατοντάδων ετών.

Οι απαντήσεις του μέλλοντος οδηγούν στην ανάγκη παλινόρθωσης των αξιών που άκμασαν σε περασμένους αιώνες, όταν η γνώση και η αντίληψη των ηθικών αξιών έπαιζαν πρωτεύοντα ρόλο στην ανθρώπινη ζωή.

Η Ευρώπη, στην πραγματικότητα έχει χρεωθεί την ευθύνη επιβολής του Πολιτισμού και της Κουλτούρας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο υπάρχει η Ελλάδα με τα μεγάλα κοιτάσματα της Φιλοσοφίας, της Τέχνης και της ενεργούς Επιστήμης, η οποία στην καινούργια φάση των Ευρωπαϊκών δομών, αναζητά να παίξει τον ρόλο που χρεώθηκε από την ίδια την Ιστορία.

Στην καινούργια πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και συγκροτημένη σε κλασσικές δομές Παιδεία, η νέα Ευρωπαϊκή Παιδεία, θα αναδείξει το σύγχρονο πρόσωπό της με τη υπηρέτηση των σκοπών, όπως θα λειτουργήσουν στο κτηριακό συγκρότημα European Union Palace.

Μόνον, δια της Παιδείας, θα επικυρωθεί η ταυτότητα του Ευρωπαίου πολίτη στην υπηρέτηση των κανόνων της σύγχρονης ζωής, που δεν μπορούσαν οι Βρυξέλλες να του εξασφαλίσουν.

Eμβαδομετρήσεις Βιβλιοθήκης Μέγας Αλέξανδρος

Αρχιτεκτονικά σχέδια του European Union Palace

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0