Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Ψηφιακή Heptapolis

Με παρουσία προσωπικοτήτων των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, ξένων Πρεσβευτών και πολιτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο Αθηνών) τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2013 η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκυμανταίρ, HEPTAPOLIS – ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗ POLIS.

Στην προβολή παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι μεγάλων ξένων χρηματοδοτικών ομίλων, διεθνείς τραπεζίτες και επενδυτές οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε επαφή με την ομάδα των οικονομολόγων του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο για την συμμετοχή τους σε ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά-πνευματικά project που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η οικοδόμηση της HEPTAPOLIS – Τριλογία στην περιοχή της ενότητας του Δήμου Δελφών και κυρίως στην περιοχή της Δεσφίνας, αποτελεί πλέον γεγονός.

Το ψηφιακό ντοκυμανταίρ HEPTAPOLIS-ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗ POLIS χρειάσθηκε περισσότερα από 3 χρόνια για να δημιουργηθεί, παρουσιάζει σε 3D προσομοιώσεις την  HEPTAPOLIS και ο θεατής αισθάνεται ότι κάνει περίπατο μέσα στην Polis με τα κτηριακά της συγκροτήματα, τις αίθουσες Συνεδριάσεων, τα Πειραματικά και Ερευνητικά κέντρα, τους κήπους με τις λίμνες και τους υδάτινους πίδακες, τα αγάλματα και τα έργα τέχνης που θα κοσμούν την ωραιότερη πόλη του κόσμου η οποία θα αποτελεί Πυθαγόρειο πρότυπο, οικοδομημένη με κοσμικά μέτρα με βάση τον Χρυσό Αριθμό (1,618).

Τις μελέτες του έργου ανέλαβε εθελοντικά ένας ολόκληρος στρατός επιστημόνων, πολεοδόμοι, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, μηχονολόγους, περιβαλλοντολόγους, γλύπτες, ζωγράφους, προγραμματιστές, χαρτογράφους, οικονομολόγους και διανοούμενους.

Δημιουργούνται νέοι χώροι εργασίας για αρχιτέκτονες, μηχανικούς, πολεοδόμους και άλλους τεχνολόγους και τεχνοκράτες για την οργάνωση και την λειτουργία του μηχανισμού εκτέλεσης των έργων της HEPTAPOLIS – Τριλογία τόσο στην Αθήνα όσο και στην Δημοτική ενότητα της Δεσφίνας.

Βασική προϋπόθεση εκτέλεσης των έργων της HEPTAPOLIS – Τριλογία αποτελεί η οργάνωση των τομέων χρηματοδότησης από εθνικούς και διεθνείς φορείς που θα αναλάβουν την κάλυψη του συνολικού κόστους της HEPTAPOLIS – Τριλογία και των έργων υποδομών, ώστε η Ελλάδα να καταστεί παγκόσμιο κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών.

Η μελλοντική λειτουργία της Heptapolis σε αμιγώς ψηφιακό περιβάλλον, θα δώσει στον επισκέπτη την δυνατότητα αλληλεπίδρασης με άλλους επισκέπτες καθώς και την πρόσβαση στις ψηφιακές βιβλιοθήκες της, τα ψηφιακά Μουσεία της, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, το AETHER MALL e-shop, όπου μπορεί να ψωνίσει, να δει ταινίες για μικρούς και μεγάλους, να παρακολουθήσει διαλέξεις, Συνέδρια , Ημερίδες.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: Παύλος Πισάνος

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΟΛΥΜΠΟΣ
Ευάγγελος Μουτσόπουλος – Ακαδημία Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μιχάλης Πουλαντζάς – Ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο της Ρώμης
Εμμανουήλ Μπαντουβάς -Διδάκτωρ, Καθηγητής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ανδρέας Καμπιζιώνης – Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Saint Marion, ΗΠΑ
Stephen Vogazianos Roy – Καθηγητής Εθνολογίας, Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης- V.P., Ομάδα για τις Τέχνες, τη Λογοτεχνία και την Επιστήμη της UNESCO, Ελλάδα
Ελευθέριος Φερεκίδης – Διδάκτωρ, Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Stanley Sfekas – Ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας και Θρησκείας, Πανεπιστήμιο της Indianapolis.

Φωτογραφίες από την πρεμιέρα

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0