Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Σήμερα είναι Κυριακή

ΆΣΥΛΟ; Ή ΠΑΙΔΕΙΑ;

του Παύλου Πισσάνου

Ο Πλάτων πιστεύει ότι, πραγματικός πολιτικός είναι εκείνος που, για υψηλότερο σκοπό της ζωής του έχει τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών του. Το κράτος έχει σαν κορυφαία του υποχρέωση την ηθική προαγωγή του πολίτη. Στον ιδανικό για τον Πλάτωνα τύπο κράτους, ισχύει η κατανομή της εργασίας και η αρχή ότι, κάθε πολίτης, κάνει την εργασία που ταιριάζει στη φύση του.

Το κράτος της σημερινής Ελλάδος έχει λησμονήσει τις βουλές του μεγάλου σοφού. Ο Πλάτων, δεν ζει πια στις ψυχές των κρατούντων την εξουσία.
Οι θέσεις στους θώκους της κάθε μορφής εξουσίας, δεν καταλαμβάνονται από τους αξίους και αρμοδίους, αλλά από τους «υμετέρους» των κινούντων τους μοχλούς της εξουσίας, μέσα εις τους οποίους συμπεριλαμβάνονται ενίοτε και οι υψηλόβαθμοι των πολιτικών κομμάτων.

Και έχουμε σήμερα το θλιβερό θέαμα, να βλέπουμε σε υψηλές θέσεις απίστευτα πρόσωπα, εντελώς ανίκανα να αποφασίζουν για την Ελληνική γλώσσα, για το εκπαιδευτικό σύστημα, για την διακίνηση των ιδεών, για το τρόπο χρήσης των κτηριακών συγκροτημάτων του Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων, των μεγάλων Σχολών από τους φοιτητάς.

Αποτέλεσμα:
Η Ελληνική γλώσσα βαλλόμενη και από τους «έξω» και από τους «μέσα» έχει κάνει τους Έλληνες να ομιλούν, ο καθένας τη δική του γλώσσα.
Το εκπαιδευτικό σύστημα απέχει παρασάγκας από τον Ελληνοκεντρικό προσανατολισμό. Οι νέοι μας σήμερα σπουδάζουν αυτό που τους έμαθαν να «αρέσει» και όχι αυτό που «πρέπει» να μάθουν για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.

Τα κτηριακά συγκροτήματα των κρατικών εκπαιδευτηρίων, κάτω από την θλιβερή σκιά του «ασύλου» έγιναν βορά των λύκων των Εξαρχείων και, κατά καιρούς, απίστευτοι καθηγητές και απίστευτοι Πρυτάνεις προβαίνουν σε κραυγαλέους λόγους στο Πολυτεχνείο και αλλαχού, βγάζοντας μηνύματα «επιστημονικοποιημένης αναρχίας», και, τάχα, κάτω από την «ελεύθερη διακίνηση των ιδεών» αθωώνουν του λύκους και αφήνουν την παιδεία, μαζί με το κτήριο που σπουδάζει, να καταρρέει.

Πριν από χρόνια, το ιερό κτήριο του Πολυτεχνείου πυρπολήθηκε από ομάδες αναρχικών, αλητών, λωποδυτών, αποτυχημένων της ζωής και της κοινωνίας, απάντων εκφραζόντων «τας ελευθέρας σκέψεις των». Κατεστράφησαν πίνακες ανυπολόγιστης αξίας, του Λύτρα, του Παρθένη, του Γύζη κι άλλων Ελλήνων ζωγράφων. Και βγήκε ο τότε πρωθυπουργός Παπανδρέου και απεκάλεσε την αγέλη των κτηνωδών πυρπολητών «παιδιά μας».

Άμοιρη Ελλάδα, που σε οδηγούν οι προσκυνητές της ψηφοθηρίας. Σήμερα, το ίδιο βιολί, παίζει τον ίδιο σκοπό.
Η «ασυλία» των κρατικών ιδρυμάτων, μέγας προστάτης της αλητοκρατείας για την «ελεύθερη διακίνηση των ιδεών», επιτρέπει κάτω από την θλιβερή ανοχή πρωθυπουργών, υπουργών, αστυνομικών δυνάμεων, δυνάμεων ασφαλείας, πρυτάνεων και καθηγητών να μετατρέπεται ο «ναός της γνώσης» σε «τεκέ ασυλίας».

Θλιβερά τρωκτικά μασκοφόρων τρομοκρατών, χωμένοι ανάμεσα στους αγνούς φοιτητές συνεχίζουν να διαλύουν την παιδεία και το κράτος εν ονόματι της «ασυλίας». Αίσχος και ντροπή!!! Που είναι κράτος, ο νόμος και η εφαρμογή του;

Τι κάνετε ‘σεις, υπουργοί και υφυπουργοί της παιδείας για το ξεκαθάρισμα των φοιτητών που θέλουν πραγματικά να μάθουν, και μπερδεύονται με τους «αθλίους» που θέλουν να τους ξεκάνουν;
Τι κάνετε ‘σεις ομάδες ασφαλείας και αστυνομικοί σ’ αυτούς που σας πετούν πέτρες και ξύλα και μολότωφ;
Αμύνεσθε αντί να επιτίθεσθε, να συλλαμβάνετε και να τιμωρείτε;
Τι κάνετε ‘σεις οι Πρυτάνεις και οι καθηγητές των Ανωτάτων Σχολών;
Αντί να νουθετείτε και να κατευνάζετε τα πνεύματα, τα εξάπτετε με ανοητολογίες; Τι κάνετε ‘σεις οι εισαγγελείς και δικαστές, σ’ αυτούς που συλλαμβάνονται γιατί λεηλάτησαν τις σχολές, έσπασαν τζάμια και προθήκες καταστημάτων και έκαψαν τους δρόμους της Αθήνας;

Αντιμετωπίζετε με οίκτο και παρρησία τους καταστροφείς της παιδείας και της κοινωνίας; Τι κάνετε ‘σεις οι φοιτητές, για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας από τις τριτοκοσμικές βδέλλες που κολλούν δίπλα σας διαλαλώντας τα «ιδανικά» τους; Γιατί δεν τους σαπίζετε στο ξύλο;

Τούτη η εσχάτη ώρα, πιστεύω ότι είναι η ώρα του πρωθυπουργού!
Η πτώση του «Ασύλου» θα σημάνει την άνοδο της «Εκπαίδευσης». Κι επειδή το κακό βρίσκεται στην κορυφαία του εκδήλωση, που εγκυμονεί την διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας, ο πρωθυπουργός άμεσα, πρέπει να αποφασίσει! Άσυλο; ή Παιδεία;

Δημοσιεύθηκε: 2-7-2006

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0