Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Σήμερα είναι Κυριακή

ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ

του Παύλου Πισσάνου

Η πίστη στην Ανάσταση είναι ο θεμέλιος λίθος στο οικοδόμημα του ιστορικού Χριστιανισμού. Χωρίς την Ανάσταση, δεν θα μπορούσε ποτέ η ανθρώπινη ψυχή να θεωθεί, ο ανθρώπινος νούς δεν θα μπορούσε να συλλάβει το υπερπέραν, το φως της Άλλης ζωής, την αθανασία του «εγώ» στον ουράνιο κόσμο του «εμείς».

Σήμερα, μετά από 2000 χρόνια, που το ανθρώπινο πνεύμα έχει την πείρα των αιώνων, των θρησκειών και των επιστημών, έχουμε το δικαίωμα να κατατάσουμε στο χώρο του επιστητού και του αποδεικτέου, αυτό που ο απόστολος Παύλος, ο απόστολος Ιωάννης, αυτό που ο ίδιος ο Ιησούς ενοούσε με τα μυστήρια του Πατρός και του Αγίου Πνεύματος.

Σήμερα, βαθύτερα σκεπτόμενοι από τις επιστημονικές αποκαλύψεις του Συμπαντικού κόσμου και τα θαύματα που μας αποκαλύπτει η θεία φύσις μέσα από την Κβαντική Φυσική, μπορούμε να οριοθετούμε το πιο στέρεο και αναμφισβήτητο συμπέρασμα για την Ανάσταση του Θεανθρώπου, σύμφωνα με την μαρτυρία του ιδίου του Παύλου, όταν ομιλεί στους Κορινθίους και απαριθμεί έξι διαδοχικές εμφανίσεις του Ιησού, μετά την Ανάσταση:

Τις εμφανίσεις στον Πέτρο, στους ένδεκα μαθητάς, στους πεντακοσίους «που οι περισσότεροι, λέει, ζούν ακόμα», στον Ιάκωβο, στους συγκεντρωμένους αποστόλους και τελικά, στον ίδιο τον Παύλο, στον δρόμο της Δαμασκού. Τα γεγονότα αυτά, ανακοινώθηκαν στον Παύλο από τον ίδιο τον Πέτρο και τον Ιάκωβο, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού, λίγο μετά την μεταστροφή του Παύλου, στο πρώτο του ταξίδι στην Ιερουσαλήμ.

Όσο κι άν προσπάθησαν ο Κέλσιος, ο Στράους, και ο Ρενάν να αμφισβητήσουν το φαινόμενο της Αναστάσεως και να την θεωρήσουν ως «καθαρή παραίσθηση», είμαστε σήμερα υποχρεωμένοι να δεχθούμε, πέρα από την λυτρωτική άποψη της ψυχής, την αντικειμενική αξία της Αναστάσεως, που στήριξε την μεγαλύτερη θρησκευτική επανάσταση όλων των εποχών. Σήμερα, όλοι οι άνθρωποι, όλων των θρησκειών, αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Ιησού τον μεγάλο Μύστη, τον μεγάλο Προφήτη, τον Μεσσία, τον Υιό του Θεού.

Το φαινόμενο της Αναστάσεως δεν αποτελεί θαύμα. Τίποτα δεν συνετελέσθη έξω από τους νόμους της φύσεως. Ο Ιησούς δεν νίκησε τον θάνατο παραβιάζοντας το θείον μέτρον της Συμπαντικής αρμονίας. Η νίκη του θανάτου, είναι μία ιδιότητα «θεϊκής προσφοράς» διά Ιησού Χριστού, που το ανθρώπινο σώμα και ο νούς κατέχουν, αλλά δεν γνωρίζουν ότι το κατέχουν.

Οι Συμπαντικοί νόμοι είναι απόλυτα εξισωμένοι με τις ανθρώπινες δυνατότητες. Πιστεύουμε και παραμένουμε στην πλάνη, ότι πραγματικότητα είναι η «αντικειμενική υπόσταση των πραγμάτων» που αντιλαμβάνονται οι πέντε αισθήσεις μας. Άν στην σκέψη μας δεν πρυτανεύει η δική μας ανάσταση, εξισώνουμε τους εαυτούς μας με τις πέτρες και το χώμα της γης. Το Αληθές, το Πραγματικόν και το Εφικτόν βρίσκονται μέσα στο φως της Αναστάσεως. 

Αυτό το φως που φέγγιζε από αιώνες πριν, στα μυστήρια της Ελευσίνας, στο ναό της Ολυμπίας και των Δελφών, στο σηκό του Παρθενώνα. Αυτό το φως από το οποίο η αρχαία Ελληνική σκέψη γαλουχήθηκε, για να γίνει προπομπός της αστραπής της Αναστάσεως του Ιησού, της επανάστασης των ψυχών του παρελθόντος και του μέλλοντος για την παγκόσμια κυριαρχία του Χριστιανισμού, στην σκιά της νίκης του Άδη.

Η Ανάσταση, είναι η εικόνα της ανθρώπινης δυνατότητας, που ενώνει την ατομική ψυχή με την παγκόσμια ψυχή.
Η άπειρη γεωδεσιακή ζώνη του Σύμπαντος, που τυλίγει στη σφαίρα της τα γεγονότα της Κοσμογονίας και της τελικής Κρίσεως, εκεί που θα οδεύσουν όλες οι ψυχές, πάντων ημών και πάντων των εμψύχων όντων του κόσμου, αποτελείται μόνον από φως.

Σ’ αυτό το φως, είναι προορισμένο να οδεύσουμε ΟΛΟΙ.
Το δράμα, η εκπλήρωση του έργου, ο θάνατος και η Ανάσταση του Ιησού είναι οι μυστικοί κώδικες που μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν μόνον οι μύστες των Ιδεών που αγωνιούν για τον προορισμό της ψυχής.

Κλείστε τα μάτια, κι’ αφουγγραστείτε το θρόϊσμα της αέρινης ψυχής του Θεανθρώπου.
Ελευθερώστε την λάμψη του Παναγίου Τάφου κι αφήστε την να μπεί μέσα στον αμαρτωλό κόσμο του Νού σας, να τον «καθαρίσει», να τον «εξαγνίσει» να τον «λυτρώσει».

Μετά και δια Ιησού Χριστού! Αναστηθήτε!..

Δημοσιεύθηκε: 23-4-2006

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0