Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Bιογραφία

Thomas D. Taverney

Διαθέτω 47 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση επιχειρήσεων και επιχειρηματικών προσπαθειών που εργάζονται σε ιδιωτικούς, δημόσιους και μη κερδοσκοπικούς τομείς. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου υπήρξα ένας πραγματικός πολίτης και στρατιώτης. 

Υπηρέτησα τόσο την Πολεμική Αεροπορία όσο και την πολιτική αεροδιαστημική βιομηχανία. 

Είχα τόσο μια ικανοποιητική στρατιωτική καριέρα, με αποκορύφωμα την ιδιότητα του υποστράτηγου που υπηρέτησε ως υποδιοικητής της διαστημικής διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο και μια απαιτητική πολιτική καριέρα στον τομέα της αεροπορίας και της διαστημικής βιομηχανίας, όπου υπηρέτησα σε πολλές θέσεις, μεταξύ άλλων ως πρόεδρος μιας νεοσύστατης εταιρείας, ως COO, ως γενικός διευθυντής, ως επικεφαλής επιστήμονας και ως επικεφαλής μηχανικός. 

Είμαι αναγνωρισμένος σε εθνικό επίπεδο εμπειρογνώμονας σε θέματα εξαγορών και ειδικός στον τομέα του Διαστήματος, ιδίως όσον αφορά την εκτέλεση πολύπλοκων προγραμμάτων (συμμετέχω σε συμβουλευτικά συμβούλια για το SecAF, τη Διοίκηση Διαστήματος της AF και το DNI). Έχω βαθιά εμπειρία σε δορυφορικές λειτουργίες σε πραγματικό χρόνο σε τροχιά, σε διαστημικές εκτοξεύσεις και στην ανάπτυξη διαστημικών συστημάτων. 

Είμαι ένας παθιασμένος στρατηγικός στοχαστής, ο οποίος υποστηρίζεται από μια σταθερή αντίληψη του κόσμου για τη διαχείριση κινδύνων.

 

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Έμπειρος διευθυντής επιχειρήσεων, από Program Manager έως COO (υπεύθυνος για τα έσοδα, τα κέρδη και την ανάπτυξη). Επιχειρηματικός στοχαστής. Αναζητώ ευκαιρίες για ανάπτυξη και επιβίωση σε προκλητικές/μεταβαλλόμενες αγορές – ήμουν COO της Infotec καθώς από νεοφυής επιχείρηση έφτασε σε έσοδα 140 εκατ. δολαρίων.

Ηγήθηκα μιας νέας εκκίνησης με μείωση του κινδύνου, καθορίζοντας την αγορά που θα ακολουθηθεί, αναπτύσσοντας τη στρατηγική της αγοράς και εφαρμόζοντας τη στρατηγική αυτή, δημιουργώντας μια εταιρεία προϊόντων επιβολής του νόμου που επέστρεψε την εταιρική επένδυση σε 18 μήνες και παρήγαγε ετήσιο κέρδος 20%.

Ισχυρός διαχειριστής κινδύνων – εξισορροπώ τον κίνδυνο έναντι της ανταμοιβής για τη λήψη πειστικών αποφάσεων.

Αποδεδειγμένες δεξιότητες διαχείρισης κρίσεων, αναλαμβάνοντας εταιρείες μέσω σεναρίων κρίσης και αναπτύσσοντας επιτυχείς εναλλακτικές στρατηγικές, τόσο σε επιχειρήσεις γραμμής όσο και σε επιχειρήσεις σε πραγματικό χρόνο – δορυφορικές και εκτοξεύσεις.

Έμπειρος διαχειριστής αλλαγών- έχω οδηγήσει οργανισμούς σε αλλαγές, ενώ παράλληλα έχω ασκήσει ισχυρές ηγετικές και ομαδικές ικανότητες. Εάν δεν αλλάζετε και δεν βελτιώνεστε, μένετε πίσω από τον ανταγωνισμό.

Με γνώμονα τη στρατηγική, εξισορροπώντας τις μακροπρόθεσμες με τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της εταιρείας.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
SAIC/Leidos (2001-σήμερα) Ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας – Σήμερα διαχειρίζομαι όλη την ανάπτυξη υλικού διαστημικών συστημάτων στη SAIC. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, πέτυχα ή ξεπέρασα τους στόχους εσόδων, κέρδους και ανάπτυξης κάθε χρόνο, διατηρώντας παράλληλα ένα μοναδικό άψογο ρεκόρ επιδόσεων εντός του χρόνου και του προϋπολογισμού για την παράδοση διαστημικού υλικού. 

Υπήρξα πρωτεργάτης της αλλαγής στον στρατιωτικό χώρο, οδηγώντας σε μια νέα προσέγγιση για διαχωρισμένα προσιτά/ανθεκτικά συστήματα, με την ηγεσία του πρωτοποριακού προγράμματος Commercially Hosted Infrared Payload Program (CHIRP) και τη χρήση εμπορικών λεωφορείων για διαμοιρασμό διαδρομών και ως ειδικά λεωφορεία. 

Το πρόγραμμα CHIRP ήταν στην πρώτη γραμμή αυτής της σκέψης και απέδειξε πολλές από αυτές τις έννοιες.

US AIR FORCE RESERVE (1979-2006) – Κατέκτησε το βαθμό του υποστράτηγου στην εφεδρεία της Αεροπορίας των ΗΠΑ. Επιστράφηκε σε ενεργό υπηρεσία πολλές φορές. 

Μεταξύ αυτών, υπηρέτησε ως αντιδιοικητής του AFSPC, παρέχοντας καθημερινή διαχείριση 40.000 στρατιωτικών, πολιτικών και εργολάβων επαγγελματιών του διαστήματος. 

Έγραψε την προσομοίωση ανάλυσης για το προηγμένο σύστημα εκτόξευσης και τον προσομοιωτή ενός διαβαθμισμένου δορυφόρου. 

Ηγήθηκε του σχεδιασμού για το ΠΟΠ 720, εφαρμόζοντας σημαντικές οριζόντιες περικοπές, διατηρώντας παράλληλα βασικές επιχειρησιακές δυνατότητες. 

Ήταν ο ανώτερος Διευθυντής Διαστημικών Δυνάμεων για τη Διοίκηση, καθοδηγώντας τον σχεδιασμό για τη χρήση του Διαστήματος στην περιοχή ευθύνης (AOR).

TITAN/AVERSTAR/PACER-INFOTEC INCORPORATED- μια σειρά τριών συγχωνεύσεων (1996-2001) –
Αντιπρόεδρος του ομίλου και γενικός διευθυντής του τμήματος εφαρμοσμένης τεχνολογίας – ήμουν υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την εκτέλεση της στρατηγικής, τον προϋπολογισμό, τον προγραμματισμό και τις οικονομικές επιδόσεις, την εκτέλεση του σχεδίου, την εκτέλεση των συμβάσεων, την ικανοποίηση των πελατών, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη. 

Στους πελάτες μου περιλαμβάνονταν η Πολεμική Αεροπορία, η NASA (JPL), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η πολιτεία, οι επαρχίες και οι πόλεις, η εμπορική επιβολή του νόμου, τα GIS και οι εμπορικές επιχειρήσεις. 

Οι επιδόσεις των οργανισμών μου υπερέβησαν τους στόχους της ανάπτυξης κατά 18% και του EBIT κατά 7,5% κάθε χρόνο.

INFOTEC DEVELOPMENT INCORPORATED (1980- 1996) – Αντιπρόεδρος του Τμήματος Μηχανολογίας: COO: Ένας από τους ιδρυτές της INFOTEC Development Incorporated. Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1979 (με τρία άτομα) και εξελίχθηκε σε μια εταιρεία αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων/έτος, η οποία ειδικεύεται στις επικοινωνίες, τη διοίκηση, τον έλεγχο και τις πληροφορίες, τη μηχανική συστημάτων λογισμικού και υπολογιστών, τη μηχανική συστημάτων ολοκλήρωσης και υλικού, τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, τα συστήματα επιβολής του νόμου και τα συστήματα εκπαίδευσης. 

Κατείχα πολυάριθμες θέσεις, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Διευθυντής του τμήματος, ο Αντιπρόεδρος Μηχανικών, ο Διευθύνων Σύμβουλος Λειτουργίας και, τέλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Περιφερειακών Συστημάτων. 

Ηγήθηκα μιας στρατηγικής πρωτοβουλίας για τη διαφοροποίηση όταν οι επιχειρήσεις του Υπουργείου Άμυνας συρρικνώνονταν, γεγονός που επέτρεψε στην εταιρεία να συνεχίσει την έντονη ανάπτυξη (στις 100 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της χώρας 11 φορές). 

Επιπλέον, εργάστηκα ως σύνδεσμος της εταιρείας με επενδυτικούς τραπεζίτες για την ανάπτυξη επενδυτικών πακέτων, πακέτων πώλησης spin-off, ήμουν ο επικεφαλής εισηγητής στο "Roadshow" και εκπροσώπησα την εταιρεία στις διαπραγματεύσεις και στο κλείσιμο. Rockwell International (1979-1980) – Program Manager, Program Director. 

Ήμουν υπεύθυνος για την ομάδα σχεδιασμού προηγμένων δορυφόρων, διαχειριζόμενος 5 συμβάσεις και τρία προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης.

Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (1968-1979) – Πολλές θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ενός κέντρου δορυφορικών επιχειρήσεων που περιελάμβανε 150 άτομα προσωπικό. Ήμουν ο αρχικός σχεδιαστής του συστήματος ASAT με βάση αεροσκάφη.

 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του παραρτήματος Schriever της AFA (2008-σήμερα)
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της "Διαστημικής Αρχής της Καλιφόρνιας" (2006-2009)
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της λέσχης Los Coyotes Country Club (1999-2001)
Συμβουλευτική ομάδα του Κέντρου Διαστημικών και Πυραυλικών Συστημάτων (2006-σήμερα)
Ανεξάρτητη συμβουλευτική ομάδα της Διοίκησης Διαστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας (2012- σήμερα)
Συμβουλευτική ομάδα του DNI για την απόκτηση (2012-παρούσα)
Ομάδα αξιολόγησης νεοεισερχομένων της Πολεμικής Αεροπορίας – ετοιμότητα των νεοεισερχομένων σε εκτόξευση (2012-σήμερα)
Broad Area Review – Αξιολόγηση της υγείας του τρέχοντος προγράμματος εκτόξευσης για το SecAF- 2010
Συμβουλευτικό συμβούλιο της σχολής επιχειρήσεων Cal State Fullerton (1997-2000)

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – 1968 – BS in Engineering Sciences
Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας – 1976 – MS στη διαχείριση συστημάτων NACD – " Από το πεδίο της μάχης στην αίθουσα συνεδριάσεων" – 2013

 

ΒΡΑΒΕΙΑ
Βραβείο επιστημονικών επιτευγμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας – 1969
Ποιος είναι ποιος στην αεροπορία – 1972
Μετάλλιο Διακεκριμένων Υπηρεσιών, Λεγεώνα της Αξίας μεταξύ πολλών άλλων στρατιωτικών παρασήμων.
Υποτροφία Schriever – 2006
Εισαγωγή στο Πάνθεον της Δόξας Διαστημικών Επιχειρήσεων 2010
Βραβείο Αριστείας Διαχείρισης Προγραμμάτων της Εβδομάδας Αεροπορίας 2012
Βραβείο Schriever Lifetime Achievement Award – 2014
Δημοσιεύσεις (επισυνάπτεται)

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ- ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Νοέμβριος 2009- High Frontier- "Δέκα κανόνες για την απόκτηση με κοινή λογική". Space Review-
Αύγουστος 2011- "Ανθεκτικοί, διασπασμένοι και μικτοί αστερισμοί"
16 Απριλίου 2012- "Προς έναν διαστημικό κώδικα δεοντολογίας
19 Αυγούστου 2013- "Στον Άρη ή όχι στον Άρη"
10 Μαρτίου 2014- "Προστασία κρίσιμων διαστημικών δυνατοτήτων από φυσικές και δημοσιονομικές
απειλές"
Σεπτέμβριος 2014- "Διορθώνοντας την κατάρα της κατοχής"
8 Ιουνίου 2015- "Πώς τα στρατιωτικά διαστημικά προγράμματα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλλαγή"
28 Νοεμβρίου 2011- Αστροπολιτική- "Μηχανική της παγκόσμιας ηγεσίας" Space News Op Eds
31 Ιαν 2011- "Μια απάντηση στην προσιτότητα των διαστημικών συστημάτων"
12 Σεπτεμβρίου 2011- "Για μια πραγματικά εθνική πολιτική εκτοξεύσεων"
18 Ιαν 2012- "To Share or Not to Share? Αυτό είναι το ερώτημα".
13 Αυγ 2012- "Η επιτακτική ανάγκη της προσιτότητας"
15 Οκτ 2012- "Η έμπνευση της περιέργειας"
Δεκ. 2012- "Οι οικονομικές πιέσεις θα μπορούσαν να ωθήσουν την Πολεμική Αεροπορία πίσω στην TSPR"
Μάιος 2013- "Η λέξη S- Η αρχή….όχι το τέλος"
29 Σεπτεμβρίου 2013- "Η έλξη του Άρη στο πνεύμα της εξερεύνησής μας"
6 Οκτωβρίου 2014- "Απίστευτη συρρίκνωση των επενδύσεων στην έρευνα"
3 Αυγούστου 2015- 5 Αυγούστου 2015 "With Stability Achieved–The Future of Space is Now" σύντομη έκδοση σε έντυπη μορφή στις 3 Αυγούστου, μεγάλη έκδοση on-line στις 5 Αυγούστου

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0