Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Bιογραφία

Βασίλειος Μαρκεζίνης

Ο Καθηγητής Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει διδάξει ως Τακτικός Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Καίμπριτζ, του Λονδίνου, της Οξφόρδης, του Λεέιντεν (της Ολλανδίας) και το Ωστεν, Τεξας (των ΗΠΑ) καθώς και ως (κατ’ επανάληψιν) Επισκέπτης Καθηγητής στα πανεπιστήμια Παρισίων I και II, Μονάχου, Σιένας, Ρώμης, Γάνδης, Κορνέλ (Νέα Υόρκη), Αν Άρμπορ (Μίσιγκαν) και Πεκίνου.

Είναι μέλος των Εθνικών Ακαδημιών των Αθηνών, του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ρώμης, (Lincei), καθώς και μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Δικαίου και της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρίας.

Το 1997, διορίστηκε επίτιμος Queen’s Counsel (Queen’s Counsel) από τη Βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία, το 2005, τον έχρισε επίσης Ιππότη «για τις εξαίρετες υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις». Έχει ακόμη τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ του έχουν επίσης απονεμηθεί τα διάσημα του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Αξίας της Γερμανίας, του Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας, καθώς και του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής της Ελλάδας.

Μέχρι σήμερα, έχει γράψει σαράντα εννέα βιβλία στους τομείς του Δικαίου, της Γεωπολιτικής, της Τέχνης και της Ψυχοβιογραφίας, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά, τα ελληνικά και τα κινεζικά.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0