Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Τι θα περιλαμβάνει η οικοδόμηση της «Δελφικής Αμφικτυονίας»

Γενική άποψη της Ακαδημαϊκής Polis με τα κτηριακά συγκροτήματα. Στο υπερυψωμένο επίπεδο της Polis, το εντυπωσιακό κτήριο ΕΨΙΛΟΝ με τους τρεις ορόφους, δεσπόζει στο σύνολο της Polis.

Tο πολεοδοµικό σχέδιο της «Δελφικής Αµφικτυονίας», θα περιλαμβάνει τα κεντρικά συγκροτήµατα των «Ε», των «Αµφικτυόνων», των Πανεπιστηµίων, των Τεχνικών Σχολών, των Λυκείων και των  Γυµνασίων, καθώς και των φοιτητικών Εστιών, που θα είναι οικοδοµένα στο εσωτερικό «Χρυσό Παραλληλόγραµµο» που θα φέρει στην διασταύρωση των νοητών διαγωνίων του το «κτήριο Ε» της ∆ελφικής  Αµφικτυονίας Γης και ∆ιαστήµατος.

Ένα δεύτερο µεγαλύτερο «Χρυσό Παραλληλόγραµµο», της Earth Area που θα αρχίζει από την περιφέρεια του πρώτου και θα καταλήγουν, οι παράλληλες πλευρές του, 300 περίπου µέτρα από τις µακρές πλευρές του πρώτου και, 220 περίπου µέτρα, από τις στενές πλευρές, θα αποτελεί το δεύτερο επίπεδο της Polis.

Το ένα από τα τρία κυκλικά κτήρια της Polis, που στεγάζουν την Όπερα, το Πλανητάριο και το Aquarium.

To κλειστό γήπεδο του Μπάσκετ, με την διάφανη οροφή, που αποτελεί το ένα από τα τέσσερα αθλητικά κτηριακά συγκροτήματα για την αθλούμενη νεολαία της Δελφικής Αμφικτυονίας.

Ο πολυτελής, ανθοστόλιστος διάδρομος που οδηγεί από το πάρκο της Polis μέσα στα Ακαδημαϊκά κτηριακά συγκροτήματα.

Αυτά τα δύο επίπεδα, που θα βρίσκονται υψηλότερα κατά 36 περίπου µέτρα από την επιφάνεια του φυσικού εδάφους, (9 όροφοι Χ 4 µ. ύψος έκαστος) πλέον 12 µέτρα, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους (3 όροφοι Χ 4 µέτρα έκαστος) θα φιλοξενούν τα κτηριακά συγκροτήµατα της «Δελφικής Αµφικτυονίας» και θα είναι ορατά από όλες τις κατευθύνσεις και από πολλά χιλιόµετρα µακρυά.

Το εξωτερικό επίπεδο της Polis, θα ευρίσκεται στη φυσική επιφάνεια του εδάφους. Θα είναι χωροταξικά διαµορφωµένο σε βιοµηχανικούς και επιχειρηµατικούς τοµείς, θα έχει καθέτους και οριζόντιους δρόµους, θα έχει τέσσερις κεντρικές λεωφόρους που θα εισέρχονται και θα διασχίζουν την «Δελφική Αµφικτυονία», µε γέφυρες που θα την τέµνουν εγκάρσια για την άνετη πρόσβαση των τροχοφόρων και των υπογείων τραίνων που θα µεταφέρουν καθηµερινά πολλές χιλιάδες επιβατών.

Μέσα στα άνισα επίπεδα της Polis, οι πεζοί θα µπορούν να επισκεφθούν τις Σχολές και τα Πανεπιστήµια, περπατώντας σε µαρµάρινες γέφυρες, ενώ το GPS που θα κρατούν στα χέρια τους, θα τους διευκολύνει στην εύρεση οποιουδήποτε χώρου επιθυµούν να επισκεφθούν, πατώντας µόνο ένα κουµπί.

Στις ταράτσες των κτηριακών συγκροτηµάτων, αντί για κεραµύδια θα υπάρχουν κήποι µε καλλωπιστικά δένδρα και φυτά.  Αγάλµατα, συντριβάνια και λίµνες, θα οµορφαίνουν τόσο το  εσωτερικό του Αµφικτυονικού χώρου, όσο και το εξωτερικό επίπεδο µε τις επιχειρηµατικές εκτάσεις, τα κέντρα Ερευνών, τις Τουριστικές εγκαταστάσεις, τα Θέατρα, τους Κινηµατογράφους, τα Μουσεία, τα Κέντρα Αναψυχής.

Το συνολικό µήκος, στην µακρά πλευρά της Χρυσής Τοµής της ∆ελφικής Αµφικτυονίας θα είναι 500µ., ενώ η στενή πλευρά θα είναι 309 µ. Τονίζεται και πάλι ότι, η απόσταση από τα άκρα της κάθε στενής πλευράς στο εξωτερικό σύνολο της Earth Area θα είναι ανά 300 µέτρα, η απόσταση από τα άκρα της κάθε µακράς πλευράς ως το εξωτερικό σύνολο της Earth Area, θα είναι 200 περίπου µέτρα.

Σηµ. Θα προβλεφθούν επεκτάσεις των εξωτερικών πλευρών.

Χωροταξική άποψη ενός από τα 4 κτήρια, σχήματος Γ στο Νοτιο-Δυτικό τμήμα της Δελφικής Αμφικτυονίας. Στο βάθος εκτείνεται ο χώρος της Καννάβου που θα οικοδομηθούν τα κτήρια των Τεχνολογικών Επιχειρήσεων.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0