Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Bιογραφία

Μιχάλης – Θαλής Πουλαντζάς

Ομότιμος καθ. Πανεπιστημίου Ρώμης, τμήμα Κοινωνιολογίας

Εκπαίδευση και Κατάρτιση
Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου.
Πτυχιούχος και Διδάκτωρ Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών Πανεπιστημίου Sheffield -Αγγλίας
— Πτυχιούχος Κοινωνικών Σπουδών, Διδάκτωρ του Διεθνούς Πανεπιστημίου LUISS, τμήμα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Επιστήμες και Τέχνες Κοινής γνώμης.
— Διπλωματούχος Βρετανικού Ινστιτούτου Management – Αγγλίας.
— Διπλωματούχος Φιλολογικής Ακαδημίας Ρώμης – Ιταλία.

Επαγγελματική Εμπειρία
— Τακτικός καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ρώμης (1974-1994)
— Τακτικός καθηγητής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Ρώμης (1995-2010)
— Υπεύθυνος καθηγητής (external professor) στο Middlesex University of London και στην Ελλάδα για BA Masters of Arts in Design – Διακλαδικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα (2002 – 2006)
— Σύμβουλος στο Istituto Superiore di Doxometria της Ιταλίας στο fenomenologia della Politica – Analisi e Forme dei MME nella opinione Pubblica (1994-2002)
— Καθηγητής και υπεύθυνος σπουδών για τις σπουδές στην Ευρώπη στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Delaware – ΗΠΑ στις κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες.
— Το διδακτορικό του το 1968 από το Πανεπιστήμιο του Sheffield πραγματεύεται την πρώιμη περίοδο της παγκοσμιοποίησης και τον ρόλο των ΜΜΕ. Το πέρασμά του στη δεκαετία του 1980 από το Πάντειο, εσφράγισε την αποστσιοποίησή του από τα Ελληνικά Πολιτικά Δρώμενα και την ενασχόλησή του με την Κοινωνική Ψυχολογία. Στα πολλά χρόνια της επαγγελματικής – ακαδημαϊκής του καριέρας κατείχε διακεκριμένες διδακτικές θέσεις. Έχει διοργανώσει πολλά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Άλλες πληροφορίες
— Μέλος της Ακαδημίας S. Andrea της Ρώμης
— Μέλος επί τιμή της Διεθνούς Ακαδημίας Μορφωτικής Διάδοσης και Προπαγάνδας  (Accademia Internazionale di Propaganda Culturale)
Γλώσσες: Ελληνικά (μητρική), Ιταλικά (άριστα), Αγγλικά (καλά), Ισπανικά (μέτρια)

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0