Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Υδάτινοι Πόροι - Ταμιευτήρες

Είναι παγκόσμια γνωστό και αποδεδειγμένο ότι, το νερό, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο υπάρξεως της ζωής  στον πλανήτη Γη.

Από τους σπόρους των φυτών μέχρι τον άνθρωπο και τις ανάγκες επιβίωσής του, το νερό παίζει πρωταρχικό ρόλο, επειδή το νερό είναι ανανεώσιμο άλλα ταυτόχρονα περιορισμένος πόρος. 

Σύμφωνα με την οριοθετημένη καινοτομία της Heptapolis πρέπει να αποφευχθεί με απόλυτα επιστημονικές προσεγγίσεις η περαιτέρω ρύπανση του από τις ανθρωπογενείς αστικές, βιομηχανικές και γεωργικές δραστηρίοτητες.

Το επιστημονικό επιτελείο της Heptapolis, στα πλαίσια των μελετών υποδομών που αφορούν στο σύνολο των πόλεων της Τριλογίας άλλα και των τουριστικών χωρίων και ξενοδοχείων, ταυτίζεται με τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρονται, μέσω οδηγιών πλαισίου για τα νερά (2.000/60/ΕΚ) καθώς, και τις επί μέρους, θυγατρικές οδηγίες.

Στα πλαίσια των υφισταμένων προσεγγίσεων που αφορούν στην κανονικότητα “Χρήσης των Υδάτων”, έχει τεθεί ως άμεσος στόχος να σταματήσει η υποβάθμιση της ποιότητας των νερών, με μελλοντικό στόχο, όλοι οι υδάτινοι πόροι που υπάρχουν στις χώρες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πιστοποιήσουν την αναμενόμενη “καλή ποιότητα” που θα ανταποκρίνεται σε αυστηρά οικολογικά και χημικά πρότυπα.

Οι επιλεγμένοι χώροι της Δεσφίνας, χαρτογραφημένοι με πληρότητα, από τα μέσα του έτους 2022, για να υποδεχθούν τα κτίσματα της Heptapolis-Τριλογια, έχουν ήδη δημιουργήσει ένα απολύτως απαραίτητο πεδίο δραστηριοτήτων μελετών και ερευνών, προκειμένου να επιτύχουν τα καλύτερα, δυνατόν, αποτελέσματα που θα αφορούν στην επάρκεια υδάτινων ερευνών, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, κατ’ εξοχήν, της ανθρώπινης καθημερινότητας και σε ενίσχυση όλων όσων απαιτούνται για την επιβίωση του ζωικού και φυτικού πλούτου, καθώς και των δασικών εκτάσεων.

Επισημαίνεται ότι, ο Παρνασσός προσφέρεται, κατά την περίοδο της Άνοιξης, να παρέχει την δυνατότητα συλλογής των υδάτινων πόρων, που προκύπτουν από το λιώσιμο των χιόνων, με την δημιουργία ταμιευτήρων υδάτων, οικοδομημένων στις χαράδρες, από τις οποίες ρέει ο μεγαλύτερος όγκος λιωμένου χιονιού.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0