Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Οδικά Δίκτυα

Το αρμόδιο επιστημονικό επιτελείο της Heptapolis, ασχολείται με την απαραίτητη σοβαρότητα στην επισήμανση, μελέτη και σχεδιασμό των νέων οδικών δικτύων που αφορούν, γραμμικά, στις διεξόδους αυτοκινήτων, (Α) από την εθνική οδό, στο Κάστρο και πορεία από τους οδικούς σταθμούς Ορχομενού, Λειβαδειάς, Διστόμου, Αντικύρων, Δεσφίνας, Ιτέας, Φωκίδας και (Β) από το Δίστομο, Αράχοβα, Δελφοί, Δεσφίνα.

Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι της Heptapolis, κατασκευασμένοι σε επίπεδο υψηλών προδιαγραφών, θα πρέπει να διακινούν με ασφάλεια, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τους εποχούμενους, στους προορισμούς των πόλεων της Τριλογίας, στη Δεσφίνα και στους λοιπούς προορισμούς.

Οι αυτοκινητόδρομοι, για την αποφυγή ποικίλων στροφών, θα πρέπει να διέρχονται, μέσω υπογείων στοών και με τις ολιγότερες στροφές, στους χώρους προορισμού τους.

Οι αυτοκινητόδρομοι, επίσης, θα είναι κλειστοί με τις απαραίτητες μόνον εξόδους και θα φέρουν διαχωριστικές νησίδες μεταξύ των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας.

Εκατέρωθεν της οδού θα υπάρχουν κιγκλιδώματα ενώ, η διασταύρωση με άλλους δρόμους όπως π.χ οι είσοδοι και έξοδοι οχημάτων από τον κυρίως αυτοκινητόδρομο θα γίνεται μόνον μέσω γεφυρών και ανισοπέδων κόμβων-εξόδων, τα οποία για την καλύτερη διευκόλυνση των οδηγών θα είναι αριθμημένα (4) ώστε να μην διαταράσσεται η κυκλοφορία των οχημάτων εντός του αυτοκινητοδρόμου (3-5).

Πριν από κάθε έξοδο, θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει χωριστή λωρίδα επιβράδυνσης, για τα οχήματα που σκοπεύουν να εξέλθουν από τον αυτοκινητόδρομο και, αντίστοιχα, αμέσως μετά την είσοδο, να υπάρχει λωρίδα επιτάχυνσης για τα οχήματα τα οποία εκ νέου θα εισέρχονται.

Σημειώνεται ότι, επειδή δεν θα υπάρχει ισόπεδη διασταύρωση, ο αυτοκινητόδρομος δεν θα έχει ανάγκη από φωτεινούς σηματοδότες (3-5).

Απαραίτητα επίσης, θεωρούνται σε όλες τις πορείες των αυτοκινήτων με τελικό προορισμό την Δεσφίνα, να υπάρχουν μικρά κτίσματα WC για τις ανάγκες των εποχουμένων στους αυτοκινητοδρόμους.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0