Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Bιογραφία

Ανδρέας Καμπιζιώνης

Ο Ανδρέας Καμπιζιώνης, τέως πρόεδρος της Ενώσεως Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», τελευταία δε διορισθείς ως αντιπρόσωπος της Πανευρυτανικής Ενώσεως των Η.Π.Α.. Εκτός της Πανεπιστημιακής του καριέρας, έχει να επιδείξει εξαίρετη και πολυσχιδή σταδιοδρομία και προσφορά στην γενέτειρά του καθώς και στη θετή του πατρίδα, την Αμερική.

Απόφοιτος του Γυμνασίου και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας, εδίδαξε επί τριετία, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος ανθυπολοχαγός και το 1957 μετανάστευσε με την εξ Αγίας Βλαχέρνας, Ευρυτανίας, σύζυγό του Παναγιώτα, το γένος Σταύρου Χονδρού, στις Η.Π.Α. με πρώτο σταθμό την Νέα Υόρκη.

Στην Νέα Υόρκη, εργαζόμενος ως τραπεζικό και παρακολουθών μαθήματα Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης, έλαβε το πτυχίο του με ειδίκευση στις Οικονομικές Επιστήμες και εν συνεχεία, εγκατασταθείς στη πόλι Φλώρενς της Νοτίου Καρολίνας, επεδόθη σε κτηματολογικές ως και επιχειρήσεις εστιατορίων γενόμενος, το έτος 1999, ιδρυτικό μέλος ως και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της First Reliance Bank. Παραλλήλως, αποφοιτήσας του Πανεπιστημίου της Νοτίου Καρολίνας με Master’s στα Φιλοσοφικά, προσλαμβάνεται ως καθηγητής Φιλοσοφικών από το Francis Marion University καθώς και από το Florence-Darlington Technical College,-Ιδρύματα εθνικώς αναγνωρισμένα- όπου διδάσκει ανελλιπώς από το έτος 1988.

Ενεργό και δραστηριοποιημένο μέλος ή και πρόεδρος μορφωτικών, κοινωνικών, εθνικών, φιλανθρωπικών, πολιτιστικών Ομογενειακών ως και Αμερικανικών Οργανώσεων και ιδρυμάτων, έχει τύχει πολλών αναγνωρίσεων και τιμητικών διακρίσεων που λαμπρύνουν τον ίδιο καθώς και το Ελληνικό όνομα όπως είναι τα ακόλουθα:

1. Διορισμός του ως πρώτου επιτρόπου επί της κουλτούρας και των πολιτιστικών υποθέσεων της Νομαρχειακής Περιφερείας Φλόρενς, Νοτίου Καρολίνας (2008)
2. Το Ellis Island Medal of Honor για υπηρεσίες προσφερθείσες δια την προαγωγή ναθρωπίνων δικαιωμάτων στη θετή του πατρίδα, Αμερική, αλλά και δια την διατήρηση και διάδοση των ηθών, εθίμων και παραδόσεως της γενέτειράς του, Ελλάδος (2002)
3. Το Jack Baker Award για την προσφορά του στις Τέχνες και τα Γράμματα της περιοχής – Πρόεδρος Διοικητικών Συμβουλίων Συμφωνικής Ορχήστρας, Μουσείου Τέχνης, κλπ. (1989)
4. Το Americanism Award της εθνικής Οργανώσεως Θυγατέρων της Αμερικανικής Επαναστάσεως για την υποστήριξη και προσφορά του στον αγώνα για ισότητα και ελευθερία του ατόμου (1986)
5. Το οφφίκιο του Άρχοντος του Οικουμενικού Πατρειαρχείου Κωνσταντινουπόλεως δια υπηρεσίες του προς την εκκλησία (1982)
6. The Order of the Palmeto of the States of South Carolina, η ανωτάτη αναγνώριση που απονέμεται σε πολίτη της κομιτείας για υπηρεσίες προς την κοικωνία της (1988)
7. Διορισμός παρά του Κυβερνήτου της Νοτίου Καρολίνας ως μνίμου μέλους της Επιτροπής.

Διατηρήσεως των Ιστορικών Μνημείων της Κομιτείας.
Επισκεπτόμενος ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι την γενέτειά του, Ελλάδα, συμμετέχει με εισηγήσεις σε συνέδρεια όπως αυτό των Ευρυτάνων Επιστημόνων καθώς και σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Συμμετείχε επίσης και στην τηλεοπτική σειρά «Απόκρυφη Αρμονία» του καναλιού Έξτρα 3, είναι δε και μέλος του Παγκοσμίου Πνευματικού Κέντρου Όλυμπος, εδρεύοντος στην Αθήνα.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0