Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Αεροδρόμιο

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα επιλογής του χώρου για την εγκατάσταση αερολιμένος που να εξυπηρετεί την ανάγκη επισκεψιμότητας των πόλεων της HEPTAPOLIS-ΤΡΙΛΟΓΙΑ, η επιστημονική επιτροπή της εταιρείας HEPTAPOLIS-ΤΡΙΛΟΓΙΑ Α.Μ.Κ.Ε έκρινε ως τον πλέον αξιόπιστο χώρο επιλογής, την ευθύγραμμη πεδιάδα του Ορχομενού.

Ο Αερολιμένας της HEPTAPOLIS, προγραμματίζεται να έχει τερματικό σταθμό σε πρότυπα των IATUS , έναν δορυφορικό καθώς και δύο ασφαλτοστρωμένους διαδρόμους απογειώσεων-προσγειώσεων, μήκους 2.200 μέτρων, και πλάτους 40-45 μέτρων. 

Εκτός των ILS, θα φέρουν πολλαπλά συστήματα για την διεκπεραίωση των αναγκών του αεροδρομίου, ενώ ο δορυφορικός τερματικός σταθμός (Satellite Terminal) θα χρησιμοποιείται από εταιρείες χαμηλού κόστους.
Η πρόσβαση θα πραγματοποιείται μέσω υπογείου διαδρόμου από τον κύριο τερματικό σταθμό.

Για μελλοντική πρόβλεψη, οι αεροδιάδρομοι θα έχουν την δυνατότητα να επεκταθούν, εφ’ όσον οι συνθήκες επισκεψιμότητας αυξηθούν ώστε, με την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Αεροπορίας και την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, να μπορεί να εξυπηρετεί το πολυπολιτισμικό επιβατικό κοινό, με το μεγαλύτερο σε μέγεθος αεροσκάφος Airbus A380.

Eλικοδρόμια

Τα ελικοδρόμια στον Ελληνικό εναέριο χώρο, αδειοδοτούνται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Στην εγκατάσταση ελικοδρομίων, αναφορικά με την γεωγραφική τους κατανομή, απαιτούνται για τις πόλεις της Heptapolis-Τριλογίας
τα ακόλουθα ελικοδρόμια:

HEPTAPOLIS: Ένα ελικοδρόμιο Νοσοκομείου για κάθε μια από τις 3 πόλεις, που θα εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες των τουριστικών χωρίων και των ξενοδοχείων.
Ένα ελικοδρόμιο ιδιωτικής χρήσης στο ξενοδοχείο υψηλών προσωπικοτήτων Apollon Royal Palace.
Τρία ιδιωτικά ελικοδρόμια στην Heptapolis
Τρία ιδιωτικά ελικοδρόμια στην πόλη της Δελφικής Αμφικτυονίας.

Όλα τα ελικοδρόμια θα είναι εξοπλισμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO-ANNEX  14/Vol. 2, 3rd Edition, July 2009 και Heliport Manual/ Doc. 9261 – AN/903 3rd edition 1995) καθώς και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και εκμετάλλευσής τους, που καθορίζεται από το ΠΔ 19/2009(ΦΕΚ Α’ 35/2009).

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μέσω του γραφείου ελικοδρομίων της Διεύθυνσης Αερολιμένων της Κεντρικής Υπηρεσίας, θα έχει την εποπτεία της λειτουργίας τους.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0