Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Σήμερα είναι Κυριακή

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

του Παύλου Πισσάνου

Στην κλασική Φυσική, Εντροπία είναι ο βαθμός αταξίας που υπάρχει σε ένα φυσικό σύστημα. Η Εντροπία λειτουργεί σε όλες τις εκδηλώσεις του φυσικού κόσμου. Άν κρίνουμε τον τρόπο δράσης της εντροπίας μέσα στο κοσμικό γίγνεσθαι, πιστεύουμε ξαφνικά, με τη διαρκή αύξησή της λόγω του «ανοίγματος» του Σύμπαντος ότι, το ίδιο το Σύμπαν, σε σύντομο κοσμικό χρόνο, θα αυτοκαταστροφεί!

Κι όμως, το Σύμπαν συνεχίζει να υπάρχει τέλειο, ειρηνικό, συμφιλιωμένο με τον εαυτό του από πολλά δισεκατομμύρια χρόνια. Και τούτο διότι η Εντροπία τηρεί «το μέτρον» της σχέσης της με την παγκόσμια Αρμονία. Ο Πόλεμος είναι μία Εντροπία. Απόλυτη ειρήνη σ’ ένα κόσμο που κατοικείται από ανθρώπους, είναι αδύνατον να υπάρξει, διότι η έκδηλη Εντροπία της ανθρώπινης ψυχής δημιουργεί ανταγωνισμούς, αντιθέσεις, αντιγνωμίες, βία, καταπίεση, μάχες, πολέμους.

Οι φιλόσοφοι του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, γνώριζαν εις βάθος το «έμφυτον κακόν», την «Εντροπίαν της ψυχής» και το πρώτο πράγμα που δίδασκαν στις Σχολές ήταν η καλλιέργεια του μέτρου, η Μετροέπεια, η τάσις να βρεθεί σε ένα πρόβλημα μία μέση λύσις, σε μία μοιρασιά μία δίκαιη κατανομή. Οι φιλόσοσφοι πίστευαν ότι η άσκηση της βίας «ανθρώπου εις άνθρωπον» είναι άσκηση βίας «ανθρώπου εις φύσιν». Αυτός που κυριαρχεί σε μία κοινωνία μέσω της βίας, είναι αδύνατον να αποφύγει την αυτοκαταστροφή του.

Η φαινόμενη ιστορία, από την εποχή της καταστροφής της Ατλαντίδος, διατρέχοντας τους Ερούλους, τους Πέρσες, τους Ρωμαίους, τους κάθε μορφής Ασιάτες, όλους τους εκπροσώπους της αρπαγής, της λαφειρολαγνείας, του γαιοπλουτισμού, επαναλαμβάνω, η φαινόμενη ιστορία μάς δίδαξε ότι, ποτέ, ουδέποτε, ό βίαιος κατακτητής, εδικαιώθη.

Η Εντροπία, μέσα από τους απαραβίαστους φυσικούς κανόνες της, άν δεν εξισώνεται με το μέτρον της Αγάπης, της Συμφιλίωσης, της Μετριοπάθειας, της Δικαιοσύνης, τότε, λειτουργεί μέσα από τους μυστικούς κώδικές της σαν πυρπολητής. Ένας λαός που ασκεί άνευ μέτρου Εντροπίαν εις έτερον λαόν, αυτοπυρπολείται! Αυτοκαταστρέφεται! Αυτοαναιρείται! Σβήνει από τον χάρτη! Εξαφανίζεται!…

Πίσω από το μακάβριο «σχεδιασμό του δράματος», στα παρασκήνια του θεάτρου της παγκόσμιας Εντροπίας, ηγέτες Ευρωπαίοι, ηγέτες του ΟΗΕ, ηγέτες του ΝΑΤΟ, ηγέτες Αμερικάνοι, πηγαινοέρχονται σαν φαντάσματα, συμφωνούν όλοι ότι διαφωνούν, προσπαθούν τάχα να βρούν λύσεις, ενώ το «παύσατε πύρ» αποσύρεται εν αθλιότητι, από τα τραπέζια των συζητήσεων.

Καθισμένη στην αναπαυτική πολυθρόνα η παγκόσμια κοινωνία, βλέπει κάθε μέρα στην τηλεόραση βόμβες που έρχονται «απ’ το πουθενά», να πέφτουν στο «όπου να ‘ναι», αθώα κορμάκια παιδιών να κομματιάζονται, μάνες κι αδέλφια να θρηνούν, σπίτια που γέμιζαν πριν λίγες εβδομάδες με όνειρα, με χαρά, με οικογενειακή θαλπωρή και τραγούδια, να γκρεμίζονται μέσα σε βομβικές εκκρήξεις και καπνούς, ξεριζωμένους απ’ την Γη της Επαγγελίας τους να γίνονται πρόσφυγες στις γειτονιές του κόσμου.

Κι ενώ, όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά, κάποιοι άλλοι, κρυμμένοι πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες, στο θλιβερό μαυσωλείο της Ολιγαρχίας, κάνουν λογαριασμού στις νέες τιμές πετρελαίου, στις νέες παραγωγές πολεμικού υλικού, στις νέες πωλήσεις πολεμικών αεροπλάνων, στις νέες αποστολές «έξυπνων βομβών».

Αίσχος και ντροπή, για όλη την Ανθρωπότητα!
Ακούω τον Ολιγάρχη να λέει χαμογελαστός ένα ποίημα που του έμαθαν οι μυστικές υπηρεσίες του μαυσωλείου και με πιάνει άγχος, θλίψη, δάκρυα, τάσις αυτοαναίρεσης ως ανθρώπου. Κι ύστερα, αναλογίζομαι αυτά που θα συμβούν την «επόμενη μέρα» που οι ηγέτες θα βρούν «λύση» να σταματήσει ο πόλεμος, αφού, έτσι κι αλλοιώς αυτοί που τον δημιούργησαν έκαναν τη μακάβρια δουλειά τους: «Αγόρασαν και πούλησαν αυτό που ήθελαν».

Όμως κάτω από το χώμα που σκεπάζει τα θλιβερά κορμιά των αθώων παιδιών, καιροφυλαχτεί η Εντροπία, ο παγκόσμιος νόμος της φύσης και του ίδιου του ανθρώπου. Η Εντροπία ξέρει να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς, ξέρει να εξισώνει τις αξίες και να μηδενίζει το έκδηλον κακόν. Η Εντροπία ξέρει, πως για λογαριασμό της παγκόσμιας Ισορροπίας πρέπει να λάβει τα μέτρα της, να ενεργοποιήσει τους κωδικούς της, να αποδώσει το «της φύσεως δίκαιον» στα ανθρώπινα θύματα και, την «της φύσεως τιμωρίαν» στους θύτες.

Η Εντροπία δεν παρασύρεται από τους άθλιους τίτλους των πολιτικών εξαγγελιών, δεν ακούει τις ηχηρές κραυγές απ’ το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου για τους «τρομοκράτες που πρέπει να εξοντώσουμε!». Η Εντροπία ξέρει από μόνη της, ποιοί είναι οι τρομοκράτες και ποιοί τα θύματα.
Αυτή η στήλη ξέρει καλά, πολύ καλά τι θα πει «τιμωρία λόγω Εντροπίας».

Κι αυτοί σήμερα που αυτοκαλούνται «δυνατοί» και «παντοδύναμοι», πάσχοντες από το σύνδρομο του Νέρωνος και της Ρωμαικής λύκαινας, άν ήξεραν το μέλλον τους, όπως είναι γραμμένο στον κωδικό χάρτη της κοσμικής Εντροπίας, δεν θα πίστευαν ούτε στ’ αυτιά τους, ούτε στα μάτια τους.
Ποτέ μα ποτέ, η Εντροπία στην ιστορία του κόσμου δεν έκανε λάθος και, ποτέ δεν άφησε τον χάρτη του κόσμου να είναι ο ίδιος.

Κι έχω την εντύπωση πως ο θείος Χαρτογράφος, πήρε ήδη τα νέα σχέδια στο γραφείο του και τα επεξεργάζεται με την συνεργασία της Εντροπίας, για να σβήσει από το χάρτη «αυτούς που δεν πρέπει να υπάρχουν»!

Δημοσιεύθηκε: 06-8-2006

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0