Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

ΚΥΤΤΑΡΟΝ

Πλανητάριο - Αστεροσκοπείο

Το Πλανητάριο στις Σχολές του Κυττάρου

ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ:
Στο επίπεδο του Κυττάρου με τις 7 Σχολές πέριξ της Θόλου και δύο Σχολές ειδικού τύπου στην ανατολική και δυτική πλευρά του επίπεδου, θα οικοδομηθεί το κτήριο του Πλανηταρίου.

Το Πλανητάριο θα είναι επισκέψιμο και προσβάσιμο μόνον από τους φοιτητές που θα σπουδάζουν στις Σχολές του Κυττάρου και το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Με συστήματα οπτικοακουστικού μετασχηματισμού των φυσικών φαινομένων, άλλα και με εικόνες 3D animation οι φοιτητές της Heptapolis θα σπουδάσουν τα επιτεύγματα επιστήμων χωρισμένα σε κλιμάκια μαθησιακών εκπαιδεύσεων χωριστά για κάθε μια από τις υφιστάμενες επιστήμες.

Η οπτική και ακουστική αντίληψη των μαθημάτων θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την σπουδάζουσα νεολαία η οποία, μεσώ της τεχνικής αρτιότητας των προβόλων θα “βιώνουν” με μια προηγμένη κατανόηση της διδασκαλία των θεμάτων στο κτήριο του Πλανητάριου θα στεγάζονται μια από τις 4 Σχολές του Κυττάρου.

Το ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ:
Στην περιοχή του Κυττάρου,
απέναντι ακριβώς από το κτηριακό συγκρότημα του Πλανηταρίου, θα οικοδομηθεί το συγκρότημα του Αστεροσκοπείου.

Το Πλανητάριο θα είναι επισκέψιμο και προσβάσιμο μόνον από τους φοιτητές της Heptapolis που θα σπουδάζουν στις σχόλες του κυττάρου και το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το Αστεροσκοπείο στις Σχολές του Κυττάρου

Η είσοδος του Αστεροσκοπείου στο Κύτταρο

Θα υπάρχει υπεύθυνο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο το οποίο θα ακολουθείται από την σπουδάζουσα νεολαία στην θέαση του ουράνιου θόλου της νυκτός.

Το μαθησιακό πρόγραμμα δια του πρωτοκόλλου θα ορίζεται από τα μεγάλα διεθνή κέντρα της ερευνάς του Διαστήματος όπως είναι της NASA , Του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Κέντρου(ESA) και πολλών άλλων.

Οι μαθητές των Σχολών του Κυττάρου θα έχουν την ευκαιρία όταν επισκέπτονται το Πλανητάριο, να βλέπουν τα θαύματα των Διαστημικών χώρων, να μελετούν τις συνθήκες επίσκεψης στο μέλλον στην Σελήνη και τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος και να σπουδάσουν τις αρχές και τους Νομούς Δημιουργίας.

Eμβαδομετρήσεις Αστεροσκοπείου - Πλανηταρίου

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0