Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Tα Θέατρα της Heptapolis​

Αναπαραγωγή Βίντεο

Διεθνείς Ολυμπιάδες στα Θέατρα της Heptapolis​

Η βασική αρχή της Κλασικής Ελληνικής Παιδείας είναι η άσκηση του Σώματος και του Πνεύματος, μέσω των οποίων ο στοχασμός αναζητεί το ιδεώδες, για την προσέγγιση του Ολοκληρωμένου Ανθρώπου. Το γνήσιο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, πάντα αυτό επεδίωκε.

Η «HEPTAPOLIS» θα αποτελέσει το Παγκόσμιο Κέντρο για την λειτουργία των Ολυμπιάδων στο Πνεύμα, την Τέχνη και την Επιστήμη. Οι αγώνες θα διεξάγονται ανά 4 χρόνια μέσα στο ΚΟΙΛΟΝ του ΟΛΥΜΠΙΕΙΟΥ, στο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΕΙΟΝ ΘΕΑΤΡΟ και στο «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ».
Γλύπτες, ζωγράφοι, σχεδιαστές, χαράκτες, μουσουργοί, ποιητές, λογοτέχνες, αρχιτέκτονες, εφευρέτες θα ανταγωνίζονται στο ΚΟΙΛΟΝ του ΟΛΥΜΠΙΕΙΟΥ, με μέτρον βράβευσης την ταύτιση του έργου τους με το «καλόν κ’αγαθόν» που πρεσβεύει το Ολυμπιακό ιδεώδες.

Ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από μέλη της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, του ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΥ και των ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΩΝ της ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ Γης και Διαστήματος, θα τιμά τα καλλίτερα έργα, δίδοντας ως βραβείον, έναν χρυσό «κότινο». Μέσα στο ΚΟΙΛΟΝ του ΟΛΥΜΠΙΕΙΟΥ, ενώπιον 25.000 θεατών και των Κριτών, θα διεξάγονται οι αγώνες, με την αναφορά του έργου ενός εκάστου των συμμετεχόντων και την χρησιμότητα της επίδοσής του στις κοινωνίες του κόσμου.

Οι αγωνιζόμενοι που θα διεξάγουν τους αγώνες, για την εδραίωση του πνεύματος, Ειρήνης και της Δημοκρατίας, είτε απλοί πολίτες, είτε πολιτικοί η επιστήμονες, ή ακόμα και αρχηγοί κρατών, θα επιλέγονται από την Επιτροπή των Αμφικτυόνων και θα λαμβάνουν ως τιμητική διάκριση τον Ολυμπιακό κότινο. Τούτο θα αποτελεί την ύψιστη τιμή για τους πολίτες του κόσμου που αγωνίζονται για την τήρηση του μέτρου σε κάθε μορφής πίεση ή βία ή τρόμο, στους ανθρώπους του πλανήτη.

Το κοίλον του Ολυμπιείου Θεάτρο της Heptapolis

Γλύπτες, ζωγράφοι, σχεδιαστές, χαράκτες, θα ανταγωνίζονται στο ΚΟΙΛΟΝ του ΟΛΥΜΠΙΕΙΟΥ Θεάτρου της Heptapolis

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0