Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Bιογραφία

Ιωάννης Ν. Γιαννιός

Prof Dr John N Giannios DiplEngl(NYU), BSc(Biol)(USA), BSc(Chem)(USA), CertGCP(London),
PGCertTMed(Edinburgh), PGDiplTMed(Edinburgh), MScTMed(Edinburgh), MD(AM) MPhil
Med(London), PgCertFMed(Γλασκώβη), cDSc (Λονδίνο), cLLB(Aberdeen), BCAM (ΗΠΑ), MD(AM)(Cal),
FRSM(Λονδίνο), MRSC( Κέιμπριτζ) και M/D Prof (Λονδίνο) στη μεταφραστική ιατρική του καρκίνου.

Οι τέσσερις μεταπτυχιακοί τίτλοι στη μεταφραστική Ιατρική αποκτήθηκαν με διάκριση από την
Ιατρική Σχολή των Πανεπιστημίων του Εδιμβούργου και του Λονδίνου. Είναι ο επικεφαλής του έργου
Translational Cancer Medicine στα Ιατρικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία ανακαλύπτοντας ως
ερευνητής καρκίνου νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις εξατομικευμένης
γονιδιωματικής/επιγονιδιωματικής ιατρικής, μοριακή διάγνωση βασισμένη στη
φαρμακογονιδιωματική και μοριακή ογκολογική έρευνα που περιλαμβάνει νανοϊατρική,
νανοχειρουργική και ογκογονιδιωματική/επιγονιδιωματική. 

Ανακαλύπτει με την αλληλούχιση επόμενης γενιάς σε Αμερικανικά Ιατρικά Πανεπιστήμια νέα γονίδια που σχετίζονται με τον καρκίνο ως στόχους για νέες διαγνωστικές και βιολογικές θεραπείες στο πλαίσιο μιας εξατομικευμένης προσέγγισης της ιατρικής του καρκίνου που βασίζεται στη φαρμακογονιδιωματική, τη φαρμακοεπιγονιδιωματική και την ογκοθεραπευτική.

Επιπλέον, είναι γονιδιωματικός σύμβουλος για την προληπτική ογκολογία που περιλαμβάνει κληρονομικούς καρκίνους, διαγνωστικό έλεγχο, διάγνωση και ογκοθεραπευτική για εξατομικευμένη αντικαρκινική θεραπεία με βάση το γονιδιωματικό και επιγονιδιωματικό προφίλ του όγκου.

Είναι πρόεδρος και αρχισυντάκτης της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακής και Γονιδιωματικής Ιατρικής και Έρευνας διοργανώνοντας μέχρι σήμερα τρία εθνικά ογκολογικά συνέδρια με διεθνή συμμετοχή. 

Είναι επίσης επικεφαλής του Συνεδρίου Μεταφραστικής Έρευνας της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοϊατρικής και μέλος της εκτελεστικής συντακτικής επιτροπής περιοδικών όπως το EC Cancer journals κ.α. Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατρικής Ακριβείας και Ογκολογίας και πρόεδρος του Διεθνούς Κολλεγίου Κλινομικής βασισμένης στην P4 Ιατρική. 

Επιπλέον, είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εξατομικευμένης Περιεγχειρητικής Ιατρικής και Laser, Ρομποτικής και ΓΕΝΩΜΙΚΗΣ ΝΑΝΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ. Συγκεκριμένα,έχει εφεύρει πολλές νέες αντικαρκινικές θεραπείες που βασίζονται στη μοριακή ογκολογία και τη νανοχειρουργική μετά από επικουρική θεραπεία που διευκολύνεται από τη νανοϊατρική με έμφαση στη νανοογκολογία και fem σε δεύτερο laser που οδηγεί στην εξάλειψη των καρκινικών βλαστικών κυττάρων με νανοφωτοθερμόλυση.

Επίσης έχει εφεύρει πολλές θεραπείες με βλαστοκύτταρα για την αναγεννητική ιατρική τις οποίες έχειπαρουσιάσει σε αμερικανικά συνέδρια και στον Καναδά. Έχει διοργανώσει ως πρόεδρος τηςεπιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής πολλά συνέδρια μοριακής ογκολογίας. Είναι μέλος τηςσυντακτικής επιτροπής πολλών διεθνών ιατρικών περιοδικών όπως το e-cancer κ.λπ. 

Έχει περίπου 3.000 μόρια CME από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και άλλα κορυφαία αμερικανικά ιατρικά πανεπιστήμια όπως το John Hopkins, το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα κ.λπ. Διαθέτει πιστοποιητικά επιτυχίας για τη συμπλήρωση 144 πιστωτικών μονάδων στην κατηγορία 1 του Βραβείου Αναγνώρισης Ιατρών του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου και πιστοποιητικά ιατρικών μαθημάτων που καλύπτουν όλες τις ιατρικές υποειδικότητες των 50 πιστωτικών ωρών το καθένα μετά από επιτυχείς εξετάσεις που δόθηκαν από το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών-Αμερικανική Εταιρεία Εσωτερικής Ιατρικής. Επίσης έχει περάσει εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικών με ιατρικές μονάδες από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών όπου έχει τριετή φοίτηση στη θωρακοχειρουργική όπου τελειοποίησε ερευνητικά φωτοδυναμικές θεραπευτικές προσεγγίσεις (PDT) που διευκολύνονται από συστήματα νανοδιανομής με μοριακή στόχευση με χρήση αντισωμάτων κατά των προχωρημένων καρκίνων του πνεύμονα (NSCLC, SCLC, κ.λ.π.). Για το έργο αυτό έχει βραβευτεί από τη Βαλκανική Σχολή Ογκολογίας και τα έχει παρουσιάσει σε ολομέλειες διεθνών συνεδρίων ιατρικών λέιζερ. 

Επίσης έχει παρακολουθήσει χειρουργεία μαστού για πολλά χρόνια τελειοποιώντας ερευνητικές προσεγγίσεις της μοριακής χειρουργικής. Έχει διαπιστευτεί από Αμερικανικά Ιατρικά Πανεπιστήμια για να δίνει διαλέξεις σε Αμερικανούς Ιατρούς για την κάλυψη των απαιτήσεων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης [CME] που απαιτούνται από τα Αμερικανικά Ιατρικά Συμβούλια για επαναπιστοποίηση. 

Έχει επιλεγεί για να συμπεριληφθεί στο Who is Who in Medicine , και έχει εκλεγεί από το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο στο Cambridge ως κορυφαίος επιστήμονας στον χώρο της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως. 

Είναι ο ηγέτης της κοινής γνώμης τις τελευταίες δύο δεκαετίες στη γονιδιωματική και επιγονιδιωματική ιατρική του καρκίνου, όπου έχει γράψει τέσσερα βιβλία και περισσότερες από 5.000 διαλέξεις, αφίσες και δημοσιεύσεις σε διεθνή ογκολογικά συνέδρια και περιοδικά με περισσότερα από 500 βραβεία σε νέες θεραπείες που βασίζονται στην εξατομικευμένη ιατρική του καρκίνου και στη μεταφραστική ιατρική, συμπεριλαμβανομένης της ογκολογίας, της καρδιολογίας, της αναγεννητικής ιατρικής,της ενδοκρινολογίας, της γυναικολογίας, νευρολογία και άλλες ιατρικές υποειδικότητες όπου η omic τεχνολογία και η νανοϊατρική θα μπορούσαν να εφαρμοστούν κυρίως για την προσαρμογή εξατομικευμένων θεραπειών σε καρκινοπαθείς με ανίατους συμπαγείς όγκους όπως το γλοιοβλάστωμα multiforme και μεταστατικούς όγκους, εφαρμόζοντας προσεγγίσεις μοριακής στόχευσης για την παράκαμψη των χημειο/ραδιο/ανοσοανθεκτικών μηχανισμών με τη χρήση antisense θεραπειών για τη μείωση της ρύθμισης των αντι-αποπτωτικών ογκογονιδίων και γονιδιακής θεραπείας ή επιγενετικής θεραπείας για την επανέκφραση αποσιωπημένων αποπτωτικών κατασταλτικών γονιδίων όγκων. 

Η επαγωγή του μη αναστρέψιμου σταδίου της απόπτωσης D2 παρακολουθείται με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο όπου διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ο καθηγητής Ιωάννης Γιαννιός έχει συμβάλει ως γονιδιωματικός σύμβουλος στις εθνικές γονιδιωματικές κατευθυντήριες γραμμές για τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Έχει διδακτική εμπειρία σε πολλά κρατικά(δημόσια) και ιδιωτικά ογκολογικά νοσοκομεία όπου έχει διευθύνει την έρευνα για τον καρκίνο με γονιδιωματικές προσεγγίσεις με έμφαση στην εξατομικευμένη ιατρική για τον καρκίνο. 

Τέλος, είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος/μέλος πολλών ιατρικών εταιρειών όπως η Διεθνής Εταιρεία Γαστρεντερικής Ογκολογίας (ISGIO), η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO), η Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), η Αμερικανική Εταιρεία Έρευνας για τον Καρκίνο (AACR), η Διεθνής Ακαδημία Νομικής Ιατρικής (IALM), η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Γενετικής (ESHG), η Εθνική Εταιρεία Γενετικών Συμβούλων (NSGC) κ.λπ. 

Έχει τα προσόντα να διδάσκει και να εφαρμόζει μεταφραστικά όλες τις θεραπευτικές προσεγγίσεις εξατομικευμένης ιατρικής, όπου ως επαγγελματίας της μεταφραστικής ιατρικής μπορεί να μεταφέρει αυτές τις νέες θεραπείες από τον πάγκο στην κλινική. Έχει ανακαλύψει το γονιδιωματικό θεραπευτικό εμβόλιο κατά του Ca του τραχήλου της μήτρας που προκαλείται από τον ιό HPV και παρουσιάστηκε στην ASCO (ΗΠΑ). Έχει εφεύρει μια νέα θεραπευτική μέθοδο αντικαρκινικών εμβολίων, όπως τα γονιδιωματικά θεραπευτικά εμβόλια και τα αυτόλογα αντικαρκινικά εμβόλια σε μια εξατομικευμένη ιατρική. 

Έχει ανακαλύψει πολλές νέες αντικαρκινικές θεραπείες, καθιερώνοντας την εξατομικευμένη προσέγγιση της αντικαρκινικής ιατρικής με βάση τα omics, η οποία είναι αντίθετη με την τυφλή πολιτική των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που εφαρμόζουν την πολιτική του ενός μεγέθους για όλους.

Είναι ο εφευρέτης της ανοσοστοχευμένης ΝΑΝΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ για την εξάλειψη των καρκινικών μεταστάσεων όπως παρουσιάστηκε στο ISGIO και στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής πρωτοπορώντας στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη μελλοντική χειρουργική ογκολογία. 

Τώρα βρίσκεται στη διαδικασία εξάλειψης των κυττάρων του πολύμορφου γλοιοβλαστώματος (ο πιο θανατηφόρος όγκος που ονομάζεται τερματιστής) και της γλοιώματος cerebri (που ονομάζεται ως φάντασμα στον εγκέφαλο) με μοριακή ρομποτική νανοχειρουργική που διευκολύνεται από RFDH, εξατομικευμένα εμβόλια για τον καρκίνο και βλαστικά κύτταρα κωδικοποιημένα με μόρια antisense τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε αμερικανικά ογκολογικά συνέδρια όπως το SNO . 

Είναι πιστοποιημένος στην Εναλλακτική και Ολοκληρωμένη Ιατρική στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης συντάκτης σε αμερικανικά ιατρικά περιοδικά. Είναι ένα από τα ιδρυτικά ακαδημαϊκά μέλη που δημιούργησαν την PRECISION CANCER MEDICINE με βάση τα OMICS, η οποία διευκολύνθηκε με τη νανοϊατρική ξεκινώντας τις παρουσιάσεις αυτών των νέων καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων πριν από περίπου 20 χρόνια στην Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας και την Αμερικανική Ένωση Έρευνας για τον Καρκίνο ως μέλος και συνεργάτης σε περισσότερες από 100 ιατρικές εταιρείες και ενώσεις όπως ISGIO, ESMO, ESGO, EACR, κ.λπ. όπου σε ορισμένες από αυτές έχω ενεργήσει ως ιδρυτικό μέλος και από τις οποίες έχω κερδίσει πολλά βραβεία για τις νέες θεραπευτικές στρατηγικές μου. Τέλος, είμαι ο εκτελών χρέη συντάκτη του Int Journal of Cancer Therapy & Oncology (CTOIJ) USA , Εditor του Journal of Cardiology & Cardiovascular Therapy (JOCCT) USA, Editorial Board Member του CLINICAL CASE REPORTS and REVIEWS JOURNAL (London,UK), EDITOR του Open Access JOURNAL OF SURGERY (USA) και επικεφαλής της Translational Medicine Assembly της AMERICAN SOCIETY OF BIOMEDICINE. 

Ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής Διεθνούς Ένωσης Εξατομικευμένης ΠΕΡΙΟΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και Laser, Ρομποτικής και Γονιδιωματικής ΝΑΝΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ασκώ πειραματικά τη Νανοχειρουργική για την εξάλειψη των καρκινικών βλαστικών κυττάρων, την οποία παρουσίασα στην Ετήσια Συνάντηση του 2013 στην ολομέλεια της Διεθνούς Εταιρείας Γαστρεντερικής Ογκολογίας στις ΗΠΑ και τη ΓΟΝΟΜΕΙΑΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ κατά των μεταστατικών όγκων.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0