Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Heptapolis - Τα κτήρια του Ζωστήρα

Αναπαραγωγή Βίντεο

Ανάλυσις λειτουργίας των κτηριακών συγκροτημάτων

Περιγράφεται αναλυτικά στο Video

ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΖΩΣΤΗΡΑ

Οκτώ θαυμάσια κτηριακά συγκροτήματα του ΖΩΣΤΗΡΑ θα στεγάζουν εκθέματα αναφοράς στην ιστορική πορεία του Ανθρώπου, να κατακτήσει τη Γνώση της Γης, του Αέρα, της Θάλασσας, του Διαστήματος και της Συναλλαγής. Αναλυτικότερα τα Μουσεία θα περιλαμβάνουν τις πιό κάτω ειδικές κατηγορίες, στις ελληνικές και διεθνείς τους ονομασίες: Κερίνων Ομοιομάτων, Antica Cars, Κόσμος Center, Ορυκτών και Βοτάνων, Αεροπλοίας, Ναυσιπλοίας, Νομισμάτων και Χρήματος, Space History.

1. ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ
Μουσείο που παρουσιάζει κέρινα ομοιώματα τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στα Γράμματα, τις Τέχνες, και της Επιστήμης, στην παγκόσμια ιστορία (Εφευρέτες – Επιστήμονες – Διανοητές).

2. ANTICA CARS
Μουσείο αυτοκινήτων παλαιών εποχών με αίθουσα προβολής, ντοκιμαντέρ για την ιστορία του αυτοκινήτου. Κέντρο συνάντησης κορυφαίων οδηγών Formulas και ασχολουμένων με το αυτοκίνητο. Αίθουσες αναψυχής – Coffee shops – Αναψυκτήρια.

3. KOSMOS CENTER
Μουσείο παρουσίασης της ιστορίας της Επιστήμης στο Διάστημα. Αυθεντικά ή παραστατικά ομοιώματα διαστημικών οχημάτων. Προσομοίωση της επίσκεψης του ανθρώπου στη Σελήνη και των μελλοντικών του ταξιδίων σε άλλους πλανήτες.

4. ΟΡΥΚΤΩΝ & ΒΟΤΑΝΩΝ
Ειδικό Μουσείο με ηλεκτρονική παρουσίαση και εξήγηση, της ύπαρξης και των ωφελιμιστικών παραγόντων για τον άνθρωπο, από τα ορυκτά και τα βότανα.

5. ΑΕΡΟΠΛΟΪΑΣ
Η εξέλιξη των αεροπλάνων και η ιστορία της αεροναυπηγικής με αυθεντικά ιπτάμενα οχήματα ή ομοιώματα.

6. ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ
Η εξέλιξη της ναυπηγικής και της ναυσιπλοΐας στις χώρες του κόσμου με αυθεντικά πλοία ή ομοιώματα.

7. ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ & ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Η εξέλιξη των νομισμάτων και των χρηματονομισμάτων, ταξινομημένη κατα κράτος και κατά εποχή. Η ιστορική εξέλιξη της ανθρώπινης συναλλαγής απο τα χρόνια της προιστορίας μέχρι σήμερα.

8. SPACE HISTORY
Μουσείο αναγλύφων, φωτογραφικών και ηλεκτρονικών παραστάσεων που εξιστορούν την προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το διάστημα απο τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

ΚΕΝΤΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΖΩΣΤΗΡΑ

1. EUROPEAN UNION PALACE
Μεγαλοπρεπές κτήριο, μετά την είσοδο στο ΖΩΣΤΗΡΑ, που θα στεγάζει όλες τις υπηρεσίες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις κοινές επιδιώξεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των επιστημονικών και ακαδημαϊκών ανταλλαγών και τις ακολουθούμενες πολιτικές που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες στα Γράμματα, τις Τέχνες, τις Επιστήμες και το Οικοσύστημα.

Αρχιτεκτονικά σχέδια του European Union Palace

2. ΟΛΥΜΠΟΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Ειδικό κέντρο επιμόρφωσης με Σεμινάρια, Συνέδρια και Συζητήσεις Στρογγυλής Τράπεζας, που θα αφορούν στις βασικές αρχές, τους κώδικες και τους νόμους, με βάση τους οποίους το άτομο εξελίσει το ποιοτικό επίπεδο του χαρακτήρα του, του ήθους του, του ηθικού του βίου, της πολιτικής και πολιτισμικής του ταυτότητας ακολουθώντας το πρότυπο του Ολοκληρωμένου Ανθρώπου.

Αρχιτεκτονικά σχέδια Κέντρου Κλασσικής Παιδείας

Εμβαδομετρήσεις

Κέντρου Κλασσικής Παιδείας


3. ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
Οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι της Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας, Αιγύπτου, Αραβικών χωρών και όλων, γενικά, των κρατών του κόσμου που δημιούργησαν δικές τους «Σχολές τρόπου σκέψης» θα διδάσκονται σε ειδικά σεμινάρια στους επισκέπτες του ΖΩΣΤΗΡΑ.

4. ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
Ειδικό κτηριακό συγκρότημα με αίθουσες οπτικοακουστικών σεμιναρίων και διαλέξεων, με τα έργα των Αρχαίων Σχολών και των Φιλοσόφων. Προσωκρατικοί Φιλόσοφοι – Υλοζωιστές – Πυθαγόριοι – Ελεάτες – Σοφιστές – Σκεπτικιστές – Σωκρατικές Σχολές. Στωική Φιλοσοφία – Επικούρειοι – Νεοπλατωνικές Σχολές.

5. ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Κτηριακό συγκρότημα στις αίθουσες του οποίου θα διδάσκονται κατα κλάδο ειδικά σεμινάρια που θα αφορούν στην εξελικτική ιστορία όλων των κλάδων των Επιστημών, όπως διαμορφώθηκαν στους λαούς και τις χώρες του Δυτικού και του Ανατολικού ημισφαιρίου απο τα αρχαία χρόνια ως τις μέρες μας.

6. METROPOLITAN GLOBUS
Παγκόσμιο Συνεδριακό Κέντρο 5.000 θέσεων – 3.000 θέσεων – 1500 θέσεων – 500 θέσεων. Διοικητικές υπηρεσίες – Γραφεία – Χώρος επικοινωνιών και διεθνών σχέσεων.

7. OΛΥΜΠΙΕΙΟΝ
Υπαίθριο θέατρο, καλιμάρμαρο, κλασικών προτύπων. Χώρος καλοκαιρινών Συνεδρίων, Κονσέρτων και Μουσικών εκδηλώσεων – Θεατρικών παραστάσεων.

8. ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Κλειστό θέατρο, καλλιμάρμαρο, κλασικών προτύπων. Παρουσίαση έργων Κλασικών Τραγωδιών, Μουσικών Εκδηλώσεων, Πνευματικών συγκεντρώσεων, Κονσέρτων – Συναυλιών.

9. ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Στο κτηριακό αυτό συγκρότημα θα λειτουργούν ελεύθερα εργαστήρια σπουδών στη γλυπτική – ζωγραφική – χαρακτική – ξυλοτεχνία – αρχιτεκτονική – πολεοδομία – διακόσμηση – σκηνογραφία – ηλεκτρονική μακέτα κλπ.

10. ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ Ειδικά Κέντρα του ΖΩΣΤΗΡΑ 

11. ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 

12. ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 

13. ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΖΩΣΤΗΡΑ

1. UNIVERSAL PLAZA
Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο-Καταστήματα πώλησης ειδών από κάθε χώρα του κόσμου-Παγοδρόμιο. Στους υπόγειους χώρους λειτουργία εστιατορίων FOODS OF THE WORLD με special κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο.

2. TECHNOLOGY WORLD CENTER
Μουσείο Ιστορίας της Τεχνολογίας-Εμπορικό κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών και πώλησης ειδών. Αίθουσες προβολής ταινιών-Αίθουσες σεμιναρίων, διαλέξεων και εμπορικών συναλλαγών.

3. BOOKS OF THE WORLD
Kτηριακό συγκρότημα χωρισμένο σε κατά κράτος παραρτήματα πώλησης βιβλίων, περιοδικών Audio Books, CD, DVD, special συλλογών, CAFÉ, INTERNET, COFFEE BAR, Αναψυκτήρια, χώρους συσκέψεων, χώρους προβολής εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ κ.ά.

4. SPACE CENTER
Αίθουσες κοίλης προβολής εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ για τον Άνθρωπο τη Φύση και το Διάστημα. Ειδικά κατασκευασμένος διαστημικός χώρος μέσα στον οποίο ο επισκέπτης μπαίνει σε κοσμικό όχημα και ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα και στους Γαλαξίες. Αίθουσες διαλέξεων Επιστήμης του Διαστήματος – Αίθουσες συσκέψεων «στρογγυλής τράπεζας».

Αρχιτεκτονικά σχέδια Space Center

5. BANKS CENTER
Συγκρότημα Τραπεζών που κάθε μία έχει και αυτόματες ηλεκτρονικές Τράπεζες, σ’ ολόκληρη την έκταση του ΖΩΣΤΗΡΑ. Ειδικό Μουσείο “MONEY OF THE WORLD” με την ιστορία του χρήματος και της ανθρώπινης συναλλαγής στον πλανήτη.

6. INTERNET CENTER
Κέντρο έρευνας και εποπτείας της λειτουργίας του Παγκόσμιου Ιστού. Έλεγχος του ηλεκτρονικού εγκλήματος – Κέντρο πληροφοριών και αρχείων.

Η AGORA ΤΟΥ ΖΩΣΤΗΡΑ

Κέντρο Πολιτικής, Οικονομικής, Κοινωνικής Εμπορικής και Καλλιτεχνικής Ζωής.

1. UNIVERSAL ART STUDIOS
Πλατό γυρισμάτων κινηματογραφικών ταινιών – Εργαστήρια Παραγωγής Ήχου – Εικόνας – Studios ηλεκτρονικής παραγωγής cartoons – 3D Animation. Σχολή Δραματικής Τέχνης – Κινηματογράφου-Τηλεόρασης.

2. FESTIVAL PALLAS
α) FESTIVAL – FORUM: Χώρος διεξαγωγής Κινηματογραφικών – Τηλεοπτικών Φεστιβάλ – Διεθνή εμπορικά οπτικοακουστικά Forums – Αίθουσες προβολής και βράβευσης ταινιών και ντοκιμαντέρ – Αίθουσες δεξιώσεων παραγωγών και αστέρων του Διεθνούς κινηματογράφου.
β) EMPORIUM: Χώρος διεξαγωγής Εμπορικών Αγορών ειδών Μόδας – Κοσμήματος – Τεχνολογικών ειδών πώλησης DVD-CD, Ηλεκτρονικών παιγνιδίων – Παιδικών ειδών.

3. ΟΛΥΜΠΟΣ TV-RADIO
Ψηφιακός Τηλεοπτικός και Ραδιοφωνικός σταθμός που θα μεταδίδουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, προγράμματα που θα αφορούν στις Πνευματικές, Επιστημονικες και Καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εξελίξεις της “EPTAPOLIS”.

4. ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
Μικρό θέατρο για παρουσίαση έργων νέων δημιουργών.

5. ART CINEMA
Κινηματογραφική αίθουσα για παρουσίαση έργων νέων δημιουργών.

6. ART GALLERY’S
Ειδικές αίθουσες για παρουσίαση έργων νέων Ζωγράφων, Γλυπτών, Συγγραφέων-Ποιητών-Μουσουργών κ.ά.

7. ΚΑΦΕ ΙΔΕΩΝ
Καλλιτεχνικό καφενείο συνάντησης Πολιτικών, Συγγραφέων, Σκηνοθετών, Ηθοποιών, Ποιητών, κ.ά. για ανταλλαγές και καταγραφές νέων ιδεών και έργων.

8. SYMPOSIUM
Ειδικό εστιατόριο με φαγητά Αρχαίων Ελληνικών Προτύπων (κυδωνόμελι-επίτυρον κλπ.) και ποτά της Κλασικής περιόδου.

9. BOOKSTORES
Συγκρότημα καταστημάτων πώλησης βιβλίων Φιλοσοφίας, Τέχνης και Επιστήμης.

10. TOURIST STORES
Συγκρότημα καταστημάτων πώλησης τουριστικών ειδών.

11. KIDS STORES
Συγκρότημα καταστημάτων πώλησης παιδικών ειδών.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0