Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Οι Σχολές του Κυττάρου

Αναπαραγωγή Βίντεο

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο χώρος του ΚΥΤΤΑΡΟΥ θα είναι απροσπέλαστος από κάθε επισκέπτη και η είσοδος από τον ΥΜΕΝΑ προς το ΚΥΤΤΑΡΟΝ θα επιτρέπεται μόνον στους φοιτητές της “HEPTAPOLIS”, στους καθηγητές και τους Ακαδημαϊκούς της Πόλης. Δίπλα στον ΥΜΕΝΑ, θα υπάρχει η είσοδος του ΛΩΡΟΥ από την οποία θα διέρχονται οι επισκέπτες της Heptapolis που επιθυμούν να επισκεφθούν την ΘΟΛΟ. Περιμετρικά και κατά μήκος του ΛΩΡΟΥ, θα υπάρχει η καλλιμάρμαρος Στοά των ΜΟΥΣΩΝ με στύλους Ιωνικού ρυθμού, η οποία θα διαιρείται σε 9 ισομερή τμήματα της στοάς και ως εξής: ΟΥΡΑΝΙΑΣ, ΠΟΛΥΜΝΙΑΣ, ΜΕΛΠΩΜΕΝΗΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ, ΚΛΕΙΟΥΣ, ΕΥΤΕΡΠΗΣ, ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ, ΕΡΑΤΟΥΣ και ΘΑΛΕΙΑΣ.

Εκτός των 7 μεγάλων Σχολών, μέσα στο ΚΥΤΤΑΡΟ θα οικοδομηθούν και άλλα κτήρια όπως το Πρυτανείο, η Βιβλιοθήκη, Επιστημονικά εργαστήρια, Αστεροσκοπείο, Πλανητάριο, Κινηματογράφοι, Θέατρο, Παλαίστρα, εγκαταστάσεις για αθλοπαιδειές, και περιμετρικός δρόμος περιπατητών.
Γύρω από τις Σχολές, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, θα τοποθετηθούν θαυμάσια γλυπτά συμπλέγματα που θα έχουν σχέση με το κλασικό κάλλος, την κλασική παιδεία, τη σοφία, την πρόοδο και την ειρήνη του κόσμου.

Το ΚΥΤΤΑΡΟΝ σε ολόκληρη τη μεγάλη πλευρά της περιφέρειάς του, θα φέρει σε δύο ορόφους μικρές οικίες στις οποίες θα διαμένουν οι φοιτηταί, και οι καθηγηταί. Συνολικώς θα υπάρχουν σε ολόκληρη την περιφέρεια 2.000 οικίες, έξι κλινών εκάστη, που θα περιλαμβάνουν όλους τους απαραιτήτους χώρους διαμονής και θα εξυπηρετούν όλες τις συνθήκες μιας σύγχρονης διαβίωσης για σύνολο 12.000 φοιτητών.

Έμπροσθεν της εισόδου των μικρών οικιών, θα υπάρχει στοά, κατά μήκος της περιφερείας, φέρουσα κίονες Ιωνικού ρυθμού σύμφωνα με τα κλασσικά αρχέτυπα (στοές Αττάλου – Βασιλείου). Στο κέντρο του ΚΥΤΤΑΡΟΥ θα οικοδομηθεί ο ΠΥΡΗΝ με την ΘΟΛΟ και το Πρυτανείο.

Όλες οι Σχολές και τα λοιπά κτηριακά συγκροτήματα στο χώρο του ΚΥΤΤΑΡΟΥ θα είναι καλλιμάρμαρα, κατασκευασμένα σύμφωνα με τα κλασικά αρχέτυπα, με περίτεχνα γλυπτά σε αετώματα, ζωφόρους, μετόπες και κίονες, που θα καλύπτουν τους 3 βασικούς ρυθμούς, Ιωνικό, Δωρικό και Κορινθιακό. 

Εσωτερικά οι Σχολές θα φέρουν τους τελειότερους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς και συστήματα ψηφιακής επικοινωνίας με τα μεγαλύτερα κέντρα Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών του κόσμου.

Στοές και Σχολές στο Κύτταρον

Η μικρή Εσωτερική Ζώνη του ΚΥΤΤΑΡΟΥ ονομαζομένη ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ θα περιλαμβάνει τους χώρους διαμονής και ύπνου των Πρυτάνεων και των Συγκλητικών. Η μεγάλη Εξωτερική Ζώνη του ΚΥΤΤΑΡΟΥ θα αποτελείται από 4 καλλιμάρμαρες στοές με κίονες Ιωνικού ρυθμού.
Την Στοά ΖΗΝΩΝΟΣ, την Στοά ΕΜΠΕΔΟΚΛΕΟΥΣ, την Στοά ΕΛΕΑΤΩΝ και την Στοά ΑΝΑΞΑΓΟΡΟΥ. Οι Στοές θα περιλαμβάνουν κοιτώνες διαμονής και διανυκτέρευσης των σπουδαστών της “ΗEPTAPOLIS”.

• ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΧΟΛΗ
Φυσική – Χημεία – Βιολογία – Φυτολογία – Ζωολογία – Υδροβιολογία – Ωκεανολογία – Βιολογία της Ατμόσφαιρας – Γεωγραφία –
Περιβαλλοντολογία – ΒιοΗθική – ΒιοΠροστασία

• ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ ΣΧΟΛΗ
Μαθηματικά – Ανώτερα Μαθηματικά – Πολεοδομία – Ηλεκτρολογία – Πολιτική Μηχανική – Αρχιτεκτονική – Κοσμική Αριθμολογία – Μηχανολογία – Στερεομετρία – Κοσμομετρία – Γεωμετρία – Ψυχομετρία

• ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΧΟΛΗ
Νομική – Πολιτικές & Κοινωνικές Επιστήμες – Πολιτική & Κοινωνική Φιλοσοφία – Συμπαντική Νομολογία – Πράσινες Επιχειρήσεις – Παιδαγωγική – Γλωσσολογία – Δημόσιες Σχέσεις – Οργάνωση Επιχειρήσεων – Έρευνες

• ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΣΧΟΛΗ
Παγκόσμια Φιλοσοφία – Κλασική Φιλοσοφία – Φιλολογία – Ψυχολογία – Φιλοσοφία των Θρησκειών – Γνωσιολογία – Οικολογική Φιλοσοφία – Ομαδική Ψυχολογία – Φιλοσοφία της Νομοτέλειας – Αυτογνωσία

• ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ ΣΧΟΛΗ
Σχολές Καλών Τεχνών – Αρχιτεκτονική – Πολεοδομία – Διακοσμητική – Γλυπτική – Κεραμική – Χαρακτική – Ζωγραφική – Μουσική – Χορός – Οικοτεχνία

• ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΧΟΛΗ
Ιατρική (Παθολογία κατά κλάδους) – Μικροβιολογία – Γενετική – Ψυχοϊατρική – Αυτοίαση – Κτηνιατρική – Ιχθυοϊατρική – Πτηνιατρική – Κινησιολογία – Γυμναστική – Διαστημική Ιατρική

• ΟΜΗΡΟΥ ΣΧΟΛΗ
Ιστορία Μυθολογία (Ελληνική) – Ιστορία Μυθολογία (Παγκόσμια) – Ιστορία της Φιλοσοφίας – Ιστορία Θρησκειών – Ποίηση – Λογοτεχνία –
Δραματική Τέχνη

• ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΣΧΟΛΗ (Λειτουργεί στο κτήριο του Αστεροσκοπείου)
Αστροφυσική – Κοσμολογία – Κοσμογραφία – Κοσμική Φιλοσοφία – Φιλοσοφία των Μαθηματικών – Κοσμική Βιολογία – Κβαντική Φυσική – Κβαντική Μηχανική – Μικροκοσμολογία – Μακροκοσμολογία – Νόμοι & Αρχές της Ζωής – Ουράνια Μηχανική.

• ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ ΣΧΟΛΗ (Λειτουργεί στο κτήριο του Πλανηταρίου)
Ηλεκτρονική – Προηγμένες Τεχνολογίες – Ηλεκτρονική Φιλοσοφία – Επικοινωνίες – Όροι, Κανόνες Τεχνολογίας – Τεχνολογία Φυσικών Πόρων.

Οι Επίτροποι των Σχολών του Κυττάρου

Κάθε μία τάξη της Σχολής θα έχει ένα αιρετό – ανά τετραετία – επίτροπο , ο οποίος θα ηγείται του Σώματος των συμμαθητών του.

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ θα φέρει την ευθύνη εποπτείας της κοσμίας εμφανίσεως και συμπεριφοράς των συμμαθητών του, της καθαριότητος της αίθουσης, της ακεραιότητος κάθε χρησίμου υλικού νπου θα υπάρχει εντός της τάξεως, της αψόγου λειτουργίας των θεσμών της “HEPTAPOLIS”, της σχέσης μαθητού-Σχολής και της ενημέρωσης της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ, για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην τάξη του.

Το σύνολο των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ όλων των Σχολών της “HEPTAPOLIS” θα υπάγεται στο Ανώτατο Εποπτικό Συμβούλιο με Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα, που θα αποτελεί το αρμόδιο όργανο για οποιοδήποτε αίτημα απαιτείται να προταθεί στο σώμα της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0