Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Bιογραφία

Ana Cristina Martins

Μεταδιδακτορική υποτροφία από το Ίδρυμα για την Επιστήμη και την Τεχνολογία με το έργο “Archaeology in innovation in Portugal in transition: actors, institutions and projects (1958-1977)”
(Ref SFRH / BDP / 105375/2014) και ως μονάδα υποδοχής το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών – Ερευνητική Ομάδα “Επιστήμη, Ιστορικές Σπουδές, Φιλοσοφία και Επιστημονικός Πολιτισμός” (CEHFCi του Πανεπιστημίου της Évora).

Διδακτορικό δίπλωμα στην Ιστορία (2006), μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτιστική Κληρονομιά και Αποκατάσταση (2000) και πτυχίο στην Ιστορία, αρχαιολογική παραλλαγή του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας (1994), στη Φιλοσοφική Σχολή του οποίου έλαβε πιστοποιητικό μεταδιδακτορικής διατριβής. Συνεργάτης Ερευνητής του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Εκπαίδευσης και Διοίκησης του Λουδοβίκειου Πανεπιστημίου, όπου συντονίζει τα Σεμινάρια Ιστορίας της Επιστήμης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και όπου δίδαξε ως Επίκουρη Καθηγήτρια (2007-2015). Διετέλεσε ερευνήτρια του πρώην Ινστιτούτου Τροπικών Ερευνών (2008- 2014). 

Ενσωμάτωσε (μεταξύ άλλων ως κύριος ερευνητής) και ενσωματώνει εθνικά και διεθνή Mερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από κρατικούς φορείς. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις στην ιστορία της εξέλιξης της αρχαιολογικής σκέψης, του μουσείου και της κληρονομιάς, οι περισσότερες από τις οποίες προκύπτουν από ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Ανήκει σε αρκετές εθνικές και διεθνείς επιστημονικές ενώσεις, αναγνωρισμένες στα εγγενή πλαίσια. Πρόεδρος του τμήματος αρχαιολογίας της Γεωγραφικής Εταιρείας της Λισαβόνας. Αντιπρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Πορτογάλων Αρχαιολόγων.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0