Σωματείο Όλυμπος

Δραστηριότητες

Olympos_Logo

Bιογραφία

Εμμανουήλ Ι. Μικρογιαννάκης

Kαθηγητής  της Αρχαίας  Ιστορίας στο Παν/μιο Αθηνών

Γεννήθηκε στα Αμιρά της Βιάννου, τη μαρτυρική περιοχή της Κρήτης, γνωστή για τις ομαδικές εκτελέσεις όλων των ενηλίκων ανδρών της  κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Τότε σε ηλικία 8 ετών έχασε τον πατέρα του και όλους τους άρρενες συγγενείς του.

Σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδεύσεως αρίστευσε.
Μεταπτυχιακές σπουδές, ως υπότροφος του Ι..Κ.Υ., έκανε στη Γερμανία, στο Παν/μιο της Γοττίγγης.
Κατά την ακαδημαϊκή του εξέλιξη διέτρεξε όλες της βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας επί πολλά έτη, Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (1989-2001) και Συγκλητικός.

Υπό τις ανωτέρω ιδιότητες και ως μέλος μιας πανεπιστημιακής Σχολής που με τα Τμήματά της καλύπτει τον Παγκόσμιο Πολιτισμό (ιδίως τον Ελληνικό), εμερίμνησε για την ίδρυση Τμήματος Ξένων Πολιτισμών, δια  δε  της διδασκαλίας και των δημοσιευμάτων του (100 βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά ) προήγαγε την έρευνα και συνετέλεσε στη βαθύτερη γνωριμία και κατανόηση του πολιτισμικού φαινομένου.

Ειδικότερα η δραστηριότητά του αυτή κατανέμεται ως εξής:
Στο Παν/μιο εκάλυψε δύο κύκλους μαθημάτων, υποχρεωτικών για όλους τους φοιτητές:
— Ελληνικός πολιτισμός της κλασσικής περιόδου
— Παγκόσμιος πολιτισμός

Εδίδαξε και έδωσε αναρίθμητες διαλέξεις στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου: Princeton, ΜΙΤ, Μόσχα, Τaipei, Κίεβο, Lille, Cairo, Lima (Peru).
Συνετέλεσε εξολοκλήρου ή εν μέρει στην ίδρυση έδρας Ελληνικού πολιτισμού στην Taipei (National University) της Taiwan και στο Νέο Δελχί των Ινδιών (Nehru University).
Διηύθυνε μεταπτυχιακά Σεμινάρια με θέμα τον Ελληνικό πολιτισμό, το πνεύμα και το αθλητικό του Ιδεώδες, στην Ολυμπιακή Ακαδημία με φοιτητές από όλον τον κόσμο.

Εχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια.
Είναι επίτιμος καθηγητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» και   μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών  του κλάδου του.

Ενδιαφέροντα: Ορειβασία, χειμερινή κολύμβηση.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0